Paşa torunu gazeteci HDP'den milletvekili adayı oluyor

Paşa torunu gazeteci HDP'den milletvekili adayı oluyor

İttihat ve Terakki Partisi'nin en önemli şahsiyetlerinden Cemal Paşa’nın torunu olan gazeteci Hasan Cemal, HDP’den milletvekili adayı oluyor.

İttihat ve Terakki Partisi'nin en önemli şahsiyetlerinden Cemal Paşa’nın torunu olan gazeteci Hasan Cemal, HDP’den milletvekili adayı oluyor. Ünlü gazeteci Hasan Cemal’in HDP’den milletvekili adaylığı teklifi aldığı ve teklifi kabul ettiği açıklandı.

Hasan Cemal’e milletvekili adaylığı teklifini, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın götürdüğü belirtildi. Hasan Cemal’in, eşi Ayşe Cemal ile teklifi değerlendirdiği ve Buldan’ın ilettiği milletvekili aday adaylığını kabul ettiği ifade edildi. Cemal'in hangi ilden aday gösterileceği ise henüz bilinmiyor.

Bu gelişme üzerine Hasan Cemal nereli, Hasan Cemal Kürt mü sorusu gündeme geldi.

hasan-cemal.jpg

HASAN CEMAL KİMDİR?

Peki Hasan Cemal nereli, HDP'den aday olacak Hasan Cemal Kürt mü? Hasan Cemal 1944 İstanbul doğumludur. Anneanne tarafından Gürcü, dedesi Kabardey Çerkeslerinden, büyükbabası Cemal Paşa Midilli doğumlu, babaannesi de Serezlidir.

Hasan Cemal, İttihat ve Terakki Partisi’nin en önemli şahsiyetlerinden olan Cemal Paşa’nın torunudur. 1965 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur.

Ayşe Sözeri ile evlidir. Hasan Cemal ilk evliliğini Necla Aksoy, ikinci evliliğini ise Ayşe Sözeri ile yaptı. İki evliliğinden toplam iki çocuk babasıdır.

Gazeteciliğe 1969 yılında Ankara'da haftalık Devrim dergisinde başlayan Hasan Cemal 2013'ten beri T24’te siyasi yazılarını sürdürmektedir. Punto24 Bağımsız Gazetecilik Platformu’nun (P24) kurucusu ve başkanıdır.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.