Pasif içicilerin kansere %24 daha yakın olduğu gözlemlendi

Pasif içicilerin kansere %24 daha yakın olduğu gözlemlendi

Gün geçtikçe artan sigara kullanımıyla birlikte uzmanlardan ciddi uyarılar geliyor. Sigara konusunda araştırmalar devam ederken pasif içicilerin bile kansere yakınlık oranları insanları tedirgin etti.

Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı sebebiyle sigara üzerine araştırmalar ve uzmanlar tarafından uyarılar artarak devam ediyor. Korkutan bir açıklama daha yapıldı. Pasif içicilerin kansere oranının yüzde 24 arttığı söylendi.

PASİF İÇİCİLER DİKKAT

Uzmanlar tarafından araştırılıp elde edilen bilgilere göre akciğer kanserinin dünyada en sık görülen 2’nci kanser olduğu tespit edildi. Her iki cinsiyetin de bu kanser riskine oldukça yakın olduğu belirtilirken, yapılan bu araştırma sigara içenlere değil pasif içici konumunda olanlara yönelikti. Bu uzun araştırmaların ardından uzmanlar pasif içicilerin kanser oranının yüzde 24 arttığı ortaya çıktı.

KENDİSİ AYRI ELEKTRONİĞİ AYRI DERT

Sigarayı bırakmak isteyen ya da zevki olarak kullanılan elektronik sigaralar ile ilgili ise yine kanser riskinin fazla olduğu açıklandı. Sigaranın her türlüsünün kanser yapabileceğini söyleyen uzmanlar bu acıdan düşünüldüğünde sigaranın sonuçlarından ötürü bir halk sorunu olduğu söylendi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.