Patrondan şok açıklama: Sigorta yapıldı mı bilmiyorum
Ankara GER-SAN Sanayi Sitesi’nde bir fabrikada çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Fabrika sahibinin iddianamede yer alan ifadesi tepki topladı. Patron Hüseyin Dönmez, hayatını kaybeden işçilerin sigorta durumunu bilmediğini söyledi.
Muhasebe müdürü Müge Çetinkaya ile 2 Iraklı işçinin hayatını kaybettiği yangında, sünger fabrikasının sahibi Hüseyin Dönmez hakkında 22,5 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.
Dönmez'in iddianamede yer alan ifadesine göre, işçilerin sigorta durumu hakkında bilgi sahibi olmadığı belirtildi. Yangının sünger kırpma makinesinin kablolarındaki şase nedeniyle oluşan kıvılcımların, sünger tozlarını tutuşturması sonucu çıktığı kaydedildi.

FABRİKA SAHİBİ TUTUKLANDI
Olay sonrası gözaltına alınan fabrika sahibi Hüseyin Dönmez, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma tamamlandı. Tutuklu Hüseyin Dönmez hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenlenerek, dava açıldı.
Dönmez, kayıplardan dolayı üzgün olduğunu, çalışanların sigortasının olup olmadığını ise tam olarak bilmediğini belirtti.

ÜST SINIRDAN CEZA İSTENİYOR
Fabrikadaki yangında hayatını kaybeden Müge Çetinkaya'nın ailesinin avukatı Berkay Öztürk, savcının üst sınırdan ceza talep ettiğini belirtti. Bilirkişi raporunun çok detaylı ve teknik olarak hazırlandığını aktaran Öztürk, "Raporda da yazıldığı gibi, elektrik aksamında çok büyük bir hata var, kablolar eskimiş ve deforme olmuş. Bunun dışında kaçak akımla ilgili de hiçbir önlem alınmamış. Yangınla ilgili zaten hiçbir önlem yok. Bu şartlarda yangının olmaması imkansız" dedi.

ARAŞTIRMALARA GÖRE SİGORTA YOK
Fabrika sahibi Hüseyin Dönmez'in çalışanların sigortasının olup olmadığını bilmediği yönündeki beyanına karşı da Öztürk, "Bizim araştırmalarımız neticesinde o iş yerinde çalışanların çoğunun sigortası yok. İş güvenliği de yapılmamış vaziyette. Eğer gerekli tedbirler alınmış olsaydı böyle bir kaza meydana gelmeyecekti. Vefat eden Müge Hanımın 2 çocuğu var, bu çocuklar yetim kaldı. Bu, kazanın ötesinde artık. Biz kusurun, tamamen işverende olduğunu ve olayın artık kasıt derecesine geldiğini fark ettik, bilirkişi raporu ile. Ailenin beklentisi bu felakette kimler sorumluysa en üst sınırdan ceza alması yönünde. Biz de bu olayın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.