Patronlar ara zam yapmayı düşünmüyor

Patronlar ara zam yapmayı düşünmüyor

Milyonlarca çalışan yeni yılda alacağı maaşı merak ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Araştırmaya göre, 2024 yılında patronlar ara zam yapmayı düşünmüyor. işte detaylar...

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca kişi asgari ücret zammını merak etmeye başladı. Asgari ücretle ilgili kritik tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacağı sinyalini vermişti. Bakan Işıkhan, “Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" demişti. Patronlar da yeni yılda ara zam yapmayı düşünmüyor.

PATRONLAR TEK ZAMDAN YANA

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından açıklanan ücret araştırmasının sonuçlarına göre, şirketlerin gelecek yılki ücret artışlarına yönelik beklentileri belli oldu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Dinçer Güleyin, “2023’te şirketlerin yüzde 78’i ikinci veya üçüncü zammı değerlendirirken, bu oran 2024 için yüzde 32’ye düşmüş durumda” dedi

Araştırmaya göre yıl içinde üç veya daha çok kez zam yapanların oranı da geriledi. Bu oran 2022’de yüzde 34, 2023’te ise yüzde 26 iken, 2024’te ise yüzde 8’lere düşüyor.

Öte yandan, şirketlerin yüzde 79’u 2024’ün ocak ayında zam yapmayı planlıyor. Bu oran 2023’te de aynı seviyedeydi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.