Pentagon sözcüsü: Son 10 günde 20 kez saldırıya uğradık

Pentagon sözcüsü: Son 10 günde 20 kez saldırıya uğradık

Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD kuvvetlerinin 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de 20 kez saldırıya uğradığını söyledi. Ryder, saldırıların püskürtüldüğünü ve can kaybı yaşanmadığını kaydetti.

General Patrick Ryder dün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"17-27 Ekim tarihleri ​​arasında ABD ve koalisyon kuvvetleri Irak'ta en az 14, Suriye'de ise 6 ayrı kez tek drone ve roketlerle saldırıya uğradı. Bugüne kadar toplam 20 saldırı gerçekleşti."

Ryder, saldırıların çoğunun savunma eylemleriyle sekteye uğradığını ve hedeflerine ulaşılamadığını ekledi.

basliksiz-5.png

PENTAGON KARŞILIK VERMİŞTİ

Pentagon daha önce Irak ve Suriye'deki ABD kuvvetlerine yönelik saldırılara yanıt olarak ABD savaş uçaklarının Suriye'nin doğusunda iki hedefe saldırı düzenlediğini doğrulamıştı.

Pentagon'a göre hedefler İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait mühimmat ve silah depolarıydı.

basliksiz-1-001.png

CAN KAYBI YOK

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığına göre ABD bombardımanları, Suriye'deki ABD kuvvetlerine yönelik saldırılara tepki olarak düzenlendi.

Ryder saldırılara ilişkin ek değerlendirmelerde, daha önceki hava saldırılarında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını kaydetti.

basliksiz-3-001.png

SOYKIRIM POLİTİKASINA DEVAM

Pentagon basın sözcüsü ayrıca, ABD'nin Suriye'deki son saldırılarının Hamas-İsrail çatışmalarıyla alakalı olmadığını kaydetti. Ryder, Amerika'nın Filistin-İsrail çatışmasına yaklaşımında herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini yineledi.

Cuma günkü brifingde Ryder, "Bu dar kapsamlı meşru müdafaa saldırılarının amacı yalnızca Irak ve Suriye'deki ABD personelini korumak ve savunmaktı. Bunlar İsrail ile Hamas arasında süregelen çatışmadan ayrı ve farklıdır. ABD'nin İsrail-Hamas çatışmasına yaklaşımında bir değişiklik teşkil etmez" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.