Prof. Dr. Şenol Babuşcu uyardı: O ürünlerde KDV artışı olacak

Prof. Dr. Şenol Babuşcu uyardı: O ürünlerde KDV artışı olacak

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, seçimden sonra yaşanabilecek KDV artışına ilişkin uyardı. KDV uygulanmayan kitaba KDV gelirken; bazı ürünlerde ise yüzde 1 olan KDV yüzde 20 olacak.

Seçimden sonra bazı ürünlerde KDV artışı olacağını öne süren Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümünden Prof. Dr. Şenol Babuşcu, temel gıda ürünlerinden kitap ve giysiye kadar birçok ürünü sıraladı.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçimden sonra yaşanabileceği düşündüğü KDV artışlarına yönelik uyardı. Şenol Babuşcu’nun “KDV artışı yaşanacak” dediği ürünler arasında KDV alınmayan kitaplar da bulundu. Babuşcu, temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 20’ye yükselebileceğini söyledi.

senol-babuscu.jpg

KİTABA KDV GERİ GELİYOR

Prof. Dr. Şenol Babuşcu’nun sosyal medya hesabındaki açıklamasında “Temel Gıda ürünlerinde yüzde 1 olan KDV seçim sonrası yüzde 10 veya yüzde 20'ye çıkarılabilir. KDV oranı % 10 olan bazı ürünlerin seçimden sonra KDV oranı yüzde 20'ye çıkarılacak. KDV oranı yüzde 0 olan kitapta KDV oranı seçim sonrası yüzde 10 veya 20'ye çıkarılacak” dedi.

kdv1.jpg

BU ÜRÜNLERDE KDV YÜZDE 20 OLACAK

Babuşcu, seçimden sonra en yüksek KDV oranı olan yüzde 20’ye çıkarılabileceğini düşündüğü ürün ve hizmetleri ise tekstil ürünleri, giyim ürünleri, çanta ve bavul gibi ürünler, diş fırçası, diş macunu ve diş iplikleri, tiyatro, sinema ve müze gibi kültürel etkinlikler, otel gibi konaklama hizmetleri ve yeme-içme sektörü hizmetleri olarak sıraladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.