Prof. Dr. Yaman:  “Bütüncül tıp ile yaraları sarıyoruz”

Prof. Dr. Yaman: “Bütüncül tıp ile yaraları sarıyoruz”

Kronik Yara Bakım ve Tedavi Uzmanı Prof. Dr. Halil Yaman, kronik yaraların tedavilerinin uzun sürdüğünü belirtti. Yaman, ”Bütüncül Tıp’ın imkânlarını kullanarak hastalarımızı bedenen ve ruhen tedavi edip sağlığına kavuşturuyoruz” dedi.

Tedavisi uzun süren ve meşakkatli olan Kronik Yara Bakım ve Tedavisini alanında uzman doktor Prof. Dr. Halil Yaman ile konuştuk. Prof. Dr. Yaman, “Kliniğimiz “ZGHolistic Clinic” bütüncül tıp olarak ifade edilen bir hasta bakım değerlendirme kliniği olarak hizmet veriyor. “Bütüncül Tıp” insanı bir bütün olarak değerlendirerek zihin, beden ve ruhu birlikte “iyi olmayı hedefleyen” yaklaşımı içermektedir. Bizlerde burada hastalarımıza bu yaklaşım ile hastalarımıza faydalı olmaya çalışıyor, sorunlarına çözüm getiriyoruz” dedi.

26d348cd-cd97-48db-b18c-e27eb10a9837.jpg

“İYİ OLMAYI HEDEFLEYEN BİR YAKLAŞIM İÇİNDEYİZ”

Kronik Yara Bakım ve Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Yaman, “Günümüzde modernleşmenin gerek birey gerek toplum nezdinde neden olduğu çeşitli handikapların yanında en büyük etkisi zihin dünyamızı tersyüz etmesidir. Geleneksel tıp ya da günümüzdeki uygulamasıyla hastane, sağlık merkezlerindeki tedavi yaklaşımı sadece vücudunuzun semptomatik bölümüne odaklanırken, “Bütüncül Tıp” insanı bir bütün olarak değerlendirerek zihin, beden ve ruhu birlikte “iyi olmayı hedefleyen” yaklaşımı içermektedir” ifadelerini kullandı.

yara-bakim.png

“TEDAVİLERİZ DOĞAL YÖNTEMLERİ DE İÇERİYOR”

Prof. Dr. Yaman, “Tekrarlayan enfeksiyonlara yakalanırsanız, sorun dış etkenlerden ziyade bağışıklık sisteminizdedir. Kronik hastalıklardan kaynaklanan ağrılarınız varsa, tedavinizin yararlarını en üst düzeye çıkarmak için duygusal iyiliğiniz de dâhil olmak üzere tedavi yaklaşımı öznenin “bütün bir kişi” olarak ele alınması gerekliliğidir. O nedenle yararsız hatta zarar veren uygulamalardan yorulduysanız, size acı veren semptomlardan kurtulmak istiyorsanız doğru uygulamaları bu konuda deneyim sahibi profesyonel tıp hekimlerinden isteyiniz. “Bütüncül tıp” rehberliğinde multidisipliner, doğal tedavi uygulamalarını içeren seçenekleri ZGHolistic Clinic olarak sizlerle buluşturuyoruz” şeklinde konuşarak uyguladıkları tedavinin içeriğine değindi.

the-doctor-treats-the-wound-on-the-patients-leg-in-pzfrzyt-edited.jpg

“UZUN SOLUKLU TEDAVİLERİMİZ OLUYOR”

Klinik olarak kronik yaralar ile ilgilendiklerini kaydeden Prof. Dr. Yaman, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kronik yara dediklerimizde yaklaşık üç aydan fazla süren tekrarlayan yaralardır. Bu tür yaralar diyabetik yaralar ve yatan hasta yatak yaraları olarak nitelenebilir. Bu yaralar hem hastalarımızı hem hasta yakınlarını hem de sağlık sistemini yoran yaralardır. Özellikle şeker hastalığına bağlı diyabetik ayak yaralarında bazen sonuçlar kötü olabiliyor ve uzuv kayıpları yaşanabiliyor. Bizim buradaki en önemli çabamız uzuv kaybı olmadan hastaları uyguladığımız tedavilerle tekrardan hayata kazandırmak içindir. Bir diğer yara sınıfı da yatak yaraları değimiz yaralardır. Bu yaralarda çeşitli nedenlerle yatağa bağlı kalmış olan hastalarda görünen yaralar olarak sınıflanıyor” dedi.

yara-bakimi-ve-tedavisi.jpg

“TEDAVİYE BÜTÜNCÜL YAKLAŞIMLA BAKIYORUZ”

Prof. Dr. Yaman, “Ankara ulaşımı ve fiyatların daha uygun olmasından dolayı sağlık turizminde ön plana çıkmış durumda. Bu kapsamda birçok klinik ve hastane tedavi yaklaşımında bulunuyor. Bu işlemler hemen hemen her alanda yapılıyor. Fakat son yıllarda Ankara çeşitli sebeplerde popüler illerden birisi oldu. Bu kapsamda Kronik Yara Bakım ve Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Yaman ZGHolistic Clinic olarak bizim yaklaşımımız kronik yara tedavilerinde hastalarımıza bütüncül tıp yaklaşımı ile tedavisi sağlamış olmamız. Hastalarımıza gereken ne varsa yapılıyoruz. Diğer branşlar ile ortaklaşa çalışarak tedavi hizmeti veriyoruz. Kronik yaraların tedavi takvimi uzun soluklu bir tedavi süreci oluyor. Bu süreç hasta ve hasta yakınları için uzun ve yorucu bir süreç oluyor. Bizde ZGHolistic Clinic olarak bu süreçte bütünsel tedavi süreçleriyle hastalarımızın tedavisini sağlayarak işlerini kolaylaştırıyoruz”.

yara-uzmani-halime-aydin.jpg

“BÜTÜN BRANŞLARI KAPSAYAN BİR TEDAVİ UYGULANIYOR”

Kronik Yara Bakım ve Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Yaman, son olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı dileyerek geride kalan yaralı vatandaşlarımız için uygulanacak tedavilere değinerek sözlerini sonlandırdı: “ Asrın felaketi olarak tabir edilen büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Deprem sonrası yaşanan yaralanmalarda yine bütüncül olarak tedaviler uygulanmaktadır. Yaşanan kas ve doku ezilmesi kırıkların olduğu yaralanmalar olabilir. Burada da bütüncül tedavi ile hastalara yaklaşmak mümkün. İlk olarak sıvı desteği verilerek oluşan kayıpların önüne geçilmelidir. Bu işlemler ekip çalışması ile hastane ortamında yapılmalıdır. Bu tedavilerde neredeyse bütün branşların içinde olduğu bütüncül bir yapı ile hastalar tedavi edilmelidir.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.