Pursaklar Belediyesi başarıdan başarıya koşuyor: Sanat ve sporun başkenti oluyor

Pursaklar Belediyesi başarıdan başarıya koşuyor: Sanat ve sporun başkenti oluyor

Pursaklar Belediyesi'nin çalışmaları ile beş yılda kültür, sanat, spor ve bilimde büyük başarılara imza atıldı. Yapılan çalışmalar ile en büyük tiyatro sahnesine sahip olunurken iki bine yakın etkinlik hayata geçti.

Pursaklar Belediyesi beş yılda hayata geçirdiği çalışmalar ile Pursaklar’ı alt yapı ve üst yapı projelerinde olduğu gibi kültür sanat, spor ve bilimde de bir adım öteye götürdü. Açılan onlarca tesisin yanı sora binlerce etkinliğe de imza atan Pursaklar Belediyesi kültür sanat, spor ve bilim alanında çalışmalarına devam ediyor.

TAM 1864 ETKİNLİK

Pursaklar’da son 5 yılda 1864 farklı, Kültür Sanat, Eğitim ve Sportif etkinlikler gerçekleştirildi. Pursaklar Yaşam Merkezinde bulunan kurslara katılan gençleri Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin her fırsatta ziyaret ederek sohbetler gerçekleştirdi. Hayata Dair Her Şey Pursaklar Yaşam Merkezi’nde Pursaklar Belediyesi Yaşam Merkezi’nde 7’den 70’e yaş farkı gözetmeksizin verilen kurslarla vatandaşların kültürel, bilimsel ve sanatsal kurslarla sosyalleşme imkânı sağlarken, aynı zamanda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler ile meslek sahibi olmalarına olanak sağlıyor. Sanata ve sanatçıya verdiği önemi gerçekleştirmiş olduğu projelerle ortaya koyan ve bu anlayışı çeşitli etkinlikleriyle canlı tutan Pursaklar Belediyesi, kültür, sanat, eğitim, teknoloji ve bilim kursları veriyor.

HER ALANDA KURS VAR

Geniş yelpazeye ulaşan kurslarda keman, gitar, ney, bağlama, piyano, satranç, akıl ve zekâ oyunları, drama, tiyatro, resim, halk oyunları, thm korosu, çocuk korosu, kaligrafi, karikatür, origami gibi birçok alanda Pursaklar halkına hizmet veriyor. Medya alanında geleceğe yön verebilecek olan gençlerin yetiştirilmesi amacıyla değerli gazetecilerin katılım ile Medya Akademisi’ni düzenleyerek, 50 kişiye sertifikaları takdim edildi.

ara34.jpg

EN BÜYÜK SAHNE PURSAKLAR’DA

Pursaklar Belediyesi ayrıca, 679 sandalyesi ile Ankara’nın en büyük sahnesi olma özelliğini taşıyan ve 200 metre kare sahne alanı ile ülke standartlarında en büyükleri arasında yerini alan Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi’ni hizmete kazandırdı. Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi, 102 tiyatro oyununda 87 bin 167 tiyatro severi ağırlayarak Pursaklar’ın, kültür ve sanatta öncü bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini gözler önüne serdi. Pursaklar Belediyesi Tiyatro Atölyesi 5350 kişinin katılım sağladığı Pursaklar Belediyesi Tiyatro Atölyesinde (PYM) eğitim alan 100 kişilik ekip tarafından hazırlanan Paydos, Keşanlı Ali Destanı ve İstiklal oyunu sahnelendi.

ara3.jpg

SPORCU FABRİKASI OLDU

İlçeye 30 spor salonu ve açık spor alanları kazandıran, lisanslı sporcu sayısını 2705 çıkaran Pursaklar Belediyesi, 15.688 sporcuya eğitim verdi. Pursaklar’a 30 spor salonu ve açık spor alanları kazandıran, lisanslı sporcu sayısını 2705 çıkaran, 15.688 sporcuya eğitim veren Pursaklar Belediyesi 2021 Yılında Saray Mahmudiye Stadı FİFA standartlarına uygun olarak baştan sona yenilendi. Yenileme kapsamında Pursaklar Belediyesi, stadyumun tel örgüleri, tribünleri, yedek kulübeleri, soyunma odaları, zemin altyapı düzenlemesi, ışıklandırma sistemi ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Stadyumun altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra sentetik çimden halılar döşenerek Mahmudiye Şehir Stadyumu modern görünümüne kavuştu.

basliksiz-1.jpg

GOLF RANGE SAHASININ YAPIMI TAMAMLANDI

2022 Yılında hizmete açılan Golf Range sahası; 350 metre kare kapalı ve 1300 metre kare açık alanda kurulan 13 atışlık Mini Golf Sahasında vatandaşlar, yeşille iç içe bir alanda spor yapabilmenin keyfine varırken, profesyonel antrenörler eşliğinde Mini Golf hakkında gerekli bilgi birikimine de sahip oluyor.

ara2.jpg

ATA SPORUNA TESİS YAPILIYOR

İlçe halkını farklı spor dalları ile tanıştırmak adına her gün farklı bir branşla ilgili spor alanını şehre kazandıran Pursaklar Belediyesi, gençlerin ve spora ilgi duyanların büyük ilgi göstereceği düşünülen Okçuluk Kapalı Spor Tesisinin yapım çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak:Faruk Gökyurt/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.