Pursaklar'dan asfalt seferberliği: Tam 807 tanesi yenilendi

Pursaklar'dan asfalt seferberliği: Tam 807 tanesi yenilendi

Pursaklar Belediyesi, ilçenin yollarını yenilemek için güneşli kış günlerini fırsata çevirip asfalt serimini devam ettirdi. Belediye güvenli ulaşımı sağlamak için 5 yılda tam 807 sokakta asfalt yenilemesi gerçekleştirdi.

Pursaklar Belediyesi, güvenli ulaşım için yaz kış demeden sokaklarda asfalt serimine devam ediyor. Belediye daha yaşanır bir Pursaklar için güneşli geçen kış günlerini fırsat bilip mahallelerde asfalt serinine devam ediyor. Hayata geçirdiği çalışmalar ile beş yılda tam 807 sokakta asfalt çalışması yapan Pursaklar Belediyesi kendisine özgü Türk Motifli kilit taşlı sokakları ile de örnek çalışmalar ile adından söz ettirmişti. Belediyenin resmi web sitesinden açıklamalarda bulunan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Pursaklar'ın dört bir yanını konforlu, estetik ve modern yollarla buluşturmak için yoğun mesai harcıyoruz’’ dedi.

pur1.jpg

BÜYÜK RAHATLIK SAĞLIYOR

Pursaklar’da yolların kalitesini yükselterek, sokakları modern bir görünüme kavuşturduklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Pursaklar'ın dört bir yanını konforlu, estetik ve modern yollarla buluşturmak için yoğun mesai harcıyoruz. Yollar hemşehrilerimizin temel ihtiyaçlarından birisidir. İhtiyaç görülen sokaklarımızda asfalt serimi ve kilitli parke taşı çalışmaları yapıyoruz. Mesai arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde kısa sürede tamamlanan yollar, mahalle sakinlerimize büyük rahatlık sağlıyor. İhtiyaç önceliğine göre sokaklarımızı modern görünümlerine kavuşturmaya devam edeceğiz’’ dedi.

pur2.jpg

SOKAKLARI SÜSLEMİŞTİ

Göreve geldiği 2019 yılından bugüne renkli çalışmalar ile Pursaklar’a değer katan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin daha öncede ilçeye özgü sokaklarla ses getirmişti. Güvenli ulaşım ve kaliteli sokaklar için Pursaklar’da çalışmalarına devem eden Başkan Çetin, Pursaklar’ın ara sokaklarını Türk motifleri ile renklendirerek Ankara’da bir ilke imza attı. Ertuğrul Çetin Başkanlığındaki Pursaklar Belediyesi, halı ve kilim gibi dokumaların üzerine ilmik ilmik işlenen geleneksel Türk motif ile desenleri, ilçenin sokaklarına uyguları ile sokaklara renk katıyor. Görenleri hayran bırakan, Türkiye’de bir başka yerde örneği olmayan desenli ve motifli kilit taşı çalışması Pursaklar halkından tam not almıştı.

pur3.jpg

SOKAKLAR RENKLENDİ

Daha çok halı ve kilim gibi dokumaların üzerine işlenen geleneksel Türk sanatı motifleri ilçede en son Sağlam Sokak, Kıvrım Sokak ve Ballı Baba Sokak’ta da uygulandı. Yaz kış demeden belediye çalışanları hızlı bir şekilde sokakları güzelleştirdi. Farklı renk ve motiflerdeki kilit parke taşlarının belirlenen yerlere özenle döşenmesi ile sokaklara estetik bir görüntü kazandırıldı. İçinde ilginç motif ve desenlerin yer aldığı kilit parke taşlarının döşenmesi sokaklara farklı bir hava kattı.

pur4.jpg

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ulaşımda kaliteyi artırmak için ASKİ, EnerjiSA, Telekom ve BaşkentGaz alt yapı çalışmaları nedeniyle deforme olan her sokağa anında müdahale eden Pursaklar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçenin birçok noktasında asfalt ve kilit parke taşı döşeme çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.

Kaynak:Faruk Gökyurt/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.