Putin’den tarihe atıf: ABD’ye yardım ettik

Putin’den tarihe atıf: ABD’ye yardım ettik

Rusya başkanından ABD’nin kuruluş süreci için dikkat çeken açıklamalar geldi. Putin ABD’nin İngiltere’ye karşı bağımsızlık mücadelesi verdiği dönemlerle ilgili olarak Rusya’nın silah ve maddi destek verdiğini belirtti.

Putin, Rus gazeteci Pavel Zarubin’e verdiği röportajda, “Bizim her zaman, çok uzun bir süre boyunca ABD ile çok dostane ve kendine özgü ilişkilerimiz oldu. Onların Büyük Britanya’dan bağımsızlık arzularını destekledik. Gerçekten de silah tedarik ettik. Maddi olarak da yardım ettik” ifadelerini kullandı.

Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nın (1775-1783) kritik bir dönem olduğuna işaret eden Rus lider, bu süreçte Rusya’nın desteğinin iki ülke arasındaki ilişkilerin temellerinden biri olduğunu savundu. Putin ayrıca, ABD’de 1861-1865 yılları arasında yaşanan iç savaş dönemine de değinerek, Rusya’nın bu süreçte kuzey eyaletlerini desteklediğini söyledi. “Bu anlamda bizi birleştiren bir şeyler buluyorduk” diyen Putin, tarih boyunca ABD ile Rusya arasında çeşitli iş birliklerinin yaşandığını vurguladı.

ABD’NİN BAĞIMSIZLIK SAVAŞI NASIL GELİŞTİ ?

Amerikan Bağımsızlık Savaşı, 1775-1783 yılları arasında, İngiltere’nin 13 Amerikan kolonisinin ağır vergilendirme ve temsil eksikliği gibi nedenlerle başkaldırmasıyla başladı. 4 Temmuz 1776’da yayımlanan Bağımsızlık Bildirisi ile Amerika kendini bağımsız bir devlet olarak ilan etti. Fransa, İspanya ve Hollanda gibi devletlerin desteğini alan koloniler, 1781’deki Yorktown Savaşı’nda İngiltere’ye karşı kesin zafer kazandı. 1783’te imzalanan Paris Antlaşması ile İngiltere, ABD’nin bağımsızlığını resmen tanıdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.