Ramazan ayının alışverişi online oldu: En çok hurma tercih edildi

Ramazan ayının alışverişi online oldu: En çok hurma tercih edildi

Ramazan ayında vatandaşlar online alışverişi tercih etti. En çok iftar ve sahur arasında alışveriş yapılırken; en çok tercih edilen ürünlerin başında hurma ve güllaç oldu.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, Ramazan’ın başlamasıyla birlikte vatandaşların gıda ürünlerine ilgi gösterdiğini belirterek, “Online alışverişlerde akşam 22.00 ile sahur saatlerine kadar artan bir trafik görüyoruz. En fazla talep güllaç, hurma, bakliyatta görülüyor. Bu yıl kartla 150 milyar liralık bir alışveriş bekliyoruz” dedi.

hakan.jpg

GECE SAATLERİ HAREKETLENİYOR

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tüketicilerin alışverişi özellikle iftar ve sahuru vakitlerinde yoğunlaşmaya başladı. ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu, söz konusu ürünlerde yaklaşık yüzde 50 artış görüldüğünü işaret ederek, “Online alışverişlerde akşam 22.00 ile sahur saatlerine kadar artan bir trafik görüyoruz. Vatandaşlarımız e-ticaret yoluyla gıda ürünleri almaya artık alıştı. Bu ay e-ticarette, 150 milyar liralık bir alışveriş bekliyoruz. Normal günlerde çok daha az sipariş verilen gece saatleri, Ramazan günlerinde oldukça hareketleniyor. İnsanlar oruçlarını açtıktan sonra biraz dinlenip alışverişe yönelebiliyor. Bu saatler arasındaki alışverişler genelde elektronik, kozmetik, giyim, aksesuar gibi ürünler oluyor. Bakliyat, kuruyemiş gibi gıda alışverişlerinin biraz daha erken saatlerde yapıldığını söyleyebilirim” dedi.

alisveris.jpg

HURMA VE GÜLLAÇ SİPARİŞ EDİLİYOR

Hakan Çevikoğlu, en çok ilgi gören ürünleri ise şu şekilde açıkladı; “Hurmanın tüm çeşitlerine her zaman olduğu gibi ilgi yüksek. Güllaç gibi hazır tatlılar, bakliyat, un, yağ, şeker, kuruyemiş gibi gıda ürünleri de ilgi çeken ürünler arasında. Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Tarım Kredi Kooperatifleri ürünlerini vatandaşlarımızın sepetlerinde oldukça fazla görmeye başladık.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.