Ramazan da geldi tam sırası: İşte iştah kesen bitkisel formüller

Ramazan da geldi tam sırası: İşte iştah kesen bitkisel formüller

Bu haber kilo vermek isteyenler için. Hazır Ramazan da geldi, tam sırası. İşte Ender Saraç tecrübesiyle sabit iştah kesen bitkisel formüller.

Bu haber kilo vermek isteyenler için. Hazır Ramazan da geldi, tam sırası. İşte Ender Saraç tecrübesiyle sabit iştah kesen bitkisel formüller.

Kimilerimiz kilo almak isterken, pek çoğumuz kilo vermenin peşinde koşar, bunun formüllerini arar dururuz. Kilo verme konusunda spor ve diyet ilk akla gelen yöntemlerdir. Tabi bir de mide ameliyatı vardır ki, kilo vermeyi denemeden mide ameliyatı düşünülmemesi gerektiği ifade edilmektedir.

1- SPORDA İSTİKRAR

Sporda önemli olan istikrar iken, bu ilgili kişileri hayli zorlayabilmekte ve zayıflama girişimi yarım kalabilmektedir.

2-DİYETTE İŞTAH ENGELİ

Diğer ana yöntem olan diyet ise, daha zordur; canınızın istediği gözünüzün önünde dururken onu yememeye çalışmak hayli zordur.

Bu noktada önemli olan kilo vermek isteyen kişinin iştahının kesilmesidir.

Peki iştah nasıl kesilir? İştah kesici formüller var mı? İştah kesici bitkisel formüller nelerdir?

Hazır Ramazan ayı da gelmişken, kilo vermek isteyenler için hazırladığımız iştahı kesen yöntemler denenebilir.

İŞTAH KESEN FORMÜLLER

Sözkonusu diyet ve iştah kesici formüller oldu mu ilk akla gelen uzmanlardan olan Ender Saraç’a göre, kilo vermede en önemli nokta iştahın kesilmesidir; iştah kesici formüllerin denenmesidir. Çünkü şişmanlığın en önemli sebebi kişinin aşırı iştahlı olmasıdır. İştah kesilmeden tek başına diyet yapma çabası istenen sonucu vermeyebilir.

Diyet uzmanı Ender Saraç, bu tür kişilerde diyetin her zaman işe yaramadığını ifade ederken, diyet için öncelikle insanın yemek yemeyi zevk aldığı bir etkinlik olmaktan çıkarmak gerekir.

Sindirim sisteminin yeterince iyi çalışmadığı durumlarda kişi doymadığı için iştahı sürekli açık olacaktır. Bu nedenle ilk olarak sindirim sistemini düzenleyici çalışmalar yapılmalıdır.

Diyet programında işin püf noktası, kişinin az yemek yemesi değil; doğru beslenmesidir. Bu amaç doğrultusunda hormon ihtiva eden gıdalardan uzak durularak, besleyici özellikleri yüksek olan organik gıdalar tercih edilmelidir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve besinleri alması kişinin iştahını da normal seviyelere getirecektir.

ramazan-da-geldi-tam-sirasi-iste-istah-kesen-bitkisel-formuller.jpg

Peki nedir iştahı kesen, iştah azaltan formüller?

İşte Ender Saraç’ın İştahı Azaltmak ve Kesmek İçin Uyguladığı Bitkisel Tedaviler

Bazı bitkilerin kokuları iştahın azalmasına yardımcı olur: Örneğin nane, yeşil elma ve zerdeçal gibi bitkiler günde 20 ila 30 kez koklandığında sinir sistemine iştahı azaltıcı bir sinyal gönderiyor. Bitkileri koklamak az da olsa iştahınızın azalmasına yardımcı olabilir.

Yine bazı bitkisel çaylar iştahın azalmasına yardımcı olur:

Mesela mate çayı ve benzeri acımsı tada sahip olan bitkisel çaylar da iştahın azalmasını sağlıyor. Bu tür çayları içerken şekersiz içmeniz gerekiyor. Aksi takdirde bitkisel çaylar iştahı azaltma etkisini göstermeyecektir.

İştahı azaltan diğer gıdalar:

Bazı yeşil yapraklı sebzeler (karalahana, tere, madımak , ıspanak, roka) mideye tokluk hissi veren diğer gıdalardır.

Vücudunuz protein ihtiyacını gerek duyulan miktarlarda aldığında açlık hissi daha düşük olur. Yumurta, tavuk, süt, yoğurt ve balık eti gibi besinlerde bol miktarda protein bulunur. Proteinli besinleri sık sık tüketerek açlık hissini azaltabilir ve engelleyebilirsiniz.

Vücuttaki yağları yakıcı ve metabolizmayı hızlandıracak iştah kesici çaylara örnek olarak buzlu çayı önerebiliriz.

İştah Kesen Buzlu Çay Tarifi:

  • 1,5 litre su
  • Yarım tatlı kaşığı yasemen çayı
  • Bir tatlı kaşığı yeşil çay
  • 1 tutam ıhlamur
  • 1 tatlı kaşığı mate çayı

Bitkileri bir çaydanlığın içine koyun ve bir süre kaynatın. Kaynama işleminin tamamlanması ile 4 dakika demlendiriin. Demleme işlemi bittikten sonra süzün. Biraz ılık hale gelmesini bekleyin ve içerisine çok az miktarda bal ekleyin. Soğuduktan sonra ise, içi buz dolu bir kaba (termosa) boşaltın.

Ve son olarak çayın üzerine taze kıyılmış nane yapraklarını ekleyin. Yemeklerden yaklaşık 10-15 dakika önce soğuk çayınızı içiin. Buzlu bitki çayı sayesinde, iştahınızda gözle görülür boyutlarda azalma söz konusu olacaktır.

Afiyet olsun.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.