Ramazan davulu yerine gitar önerdi: Zaten bidat bari...

Ramazan davulu yerine gitar önerdi: Zaten bidat bari...

Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksel Hoş, sahura kaldırmada davul yerine gitar ve keman önerdi. Hoş “Madem dine ekledik bir bidat bari estetik olsun…” dedi.

Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksel Hoş, tartışmalara neden olabilecek bir paylaşımda bulundu.
Sahura kaldırmada davul yerine gitar ve keman önererek “Madem dine ekledik bir bidat bari estetik olsun…” dedi.

Ramazan davulu bidat mı?

Akademisyen Yüksek Hoş, Ramazan’da davulla sahura kaldırmayı sorgulayarak, “Niye davulla sahura kaldırmalar var da flamenko gitar ya da akordeonla sahura kaldırma yok” ifadelerini kullandı.

Ardından da, Peygamberimiz dönümünde böyle bir şeyin olmadığını belirterek, “Madem dine ekledik bir bidat bari estetik olsa geliştirilse... Sabicas flamenko isterim mesela veya akordeon keman tarzı bir şey. Mis” diye yazdı.

akademisyen-yuksel-hos-twitter-paylasimi.jpg

“KÖPEKLER İÇİN ZEHİR TARİFİ”

Twitter hesabından başıboş sokak köpeklerine karşı tedbir alınması çağrıları yaptığı bilinen Yüksel Hoş, sokak köpeklerinin zehirlenmesi için “zehir tarifi” paylaştığı haberleriyle gündeme gelmişti.

HAYVAN SEVERLERİ ÇOK KIZDIRMIŞTI

Köpeklerin öldürülmesi için zehir tarifi yaptığı haberleri üzerine sosyal medyada bir grup “hayvan sever” Yüksek Hoş’u hedefe oturtmuş, tutuklanması, yargılanması için kampanya bile başlatmıştı.

yuksel-hos-trakya-universitesi-ozgecmisi.jpg

YÜKSEL HOŞ KİMDİR?

Yüksel Hoş’un adı adı Bekir Yüksel Hoş’tur. 1977 İstanbul Nişantaşı doğumlu olan Yüksel Hoş, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü’nde öğretim üyesidir. İngilizce, Arnavutça, Fransızca, Almanca, Boşnakça ve İsveççe dillerini bilmektedir. Üniversitede yer alan biyografisinde “Uzmanlık Alanları” şöyle ifade ediliyor: “Balkan Coğrafyası, Balkan yarımadasındaki başlıca topluluklar, Etnik ve Siyasi tansiyonlar ve uzlaşmazlıklar, Balkan Etnisiteleri ve etnisiteler arası gerilimler, sınır ve sınır ötesi uzlaşmazlıkları.”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.