Ramazan HAZIRLIĞI

Ramazan HAZIRLIĞI

Temiz bir Altındağ için çalışmalarının sürdüğünü belirten Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Şen, Altındağ'da temizlik seferberliği başlattıklarını söyledi.

Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Şen, ilçede yürütülen temizlik çalışmalarına ilişkin Habervaktim'e açıklamalarda bulundu.

GÜNLÜK 460 TON ÇÖP

İlçede bütün noktalarda temizlik çalışması yaptıklarını belirten Şen, "Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak günlük rutin yaptığımız hizmetlerin başından ilçedeki çöplerin toplanması var. Sokakların caddelerin süpürülerek temizlenmesi var. İlçemizde günlük 460 tona yakın çöp çıkıyor. Normal de nüfusa göre baktığımızda 390 ton civarında çıkması gerekiyor. Fakat Ankara'daki en büyük hastaneler Hacettepe, İbn-i Sina, Numune ve Ankara hastanesi gibi hastanelerin ilçemizde bulunmaları. Siteler, Ulus Samanpazarı gibi işlek birçok noktanın bulunması çöp oranını arttırıyor. İlçe olarak gece nüfusumuz 380 bin civarındaysa bu rakam gündüz  1 Milyon'u geçiyor. Çöp miktarı da haliyle artıyor." diye konuştu.

ACİL TEMİZLİK EKİBİ KURDUK

 2010 yılında acil temizlik ekibi kurduklarını anlatan Şen," Bu ekipler bölgelerden bağımsız olarak çalışıyorlar. Ekiplerimiz temizliğinde sorun mahallere gidip orayı temizliyorlar. Yaklaşık 50 kişiden oluşuyor. Detaylı toplu bir temizlik gerçekleştiriyorlar. Oldukça verimli oluyor. Mahalle, mahalle geziyorlar. Bunun haricinde Altındağ ilçemizi 10 bölge ayırdık her bölgeye bakan ayrıyeten temizlik görevlisi arkadaşlarımız var. Vatandaşlarımızdan çok güzel olumlu dönüşler alıyoruz. Tabi biraz da şaşırıyorlar. Toplu bir temizlik çalışması görünce bakan mı gelecek siyasi biri mi geçecek diye soruyorlarmış. Çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorlar. Bu şekilde sokaklarımızı, mahallelerimizi temizlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

OKULLARDA TEMİZLİK EĞİTİMİ

İlçede bulunan okullarda temizlik eğitimi verdiklerini dile getiren Şen, şöyle devam etti:
  " İdari birimlerimiz de hizmet veren çevre mühendisi arkadaşlarımız slaytla görsel bir şekilde öğrencilere temizlik kurallarına ilişkin eğitim veriyoruz. Sadece çevre temizliği değil genel temizlik kurallarına ilişkinde eğitim veriyoruz. Eğitimlerin sonra öğrenci arkadaşlara küçük hediyelerimiz oluyor. Boya kalemleri, defterler gibi. Eğitimlerimizi kreşlerde de yani okul öncesi eğitim sınıflarında da gerçekleştirdik. Bu yıl başladık kreşlerde eğitim vermeye. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Çocuklar çevresindeki insanları uyarıyormuş. Bu alanlar hepimizin temiz tutalım ,temiz kullanalım diye. Sonuçta çocuklar geleceğimiz. Temiz çevre bilincinin bu yaşlarda oluşması önemli. İleride daha güzel sonuçlar alacağız."

BU ALANDA TEKİZ

Çevre kirliliği oluşturan duvar yazıları içinde ekip oluşturduklarını aktaran Şen," Sizin de bildiğiniz gibi ülkemizin yıllardır çevre sorunlarından biriside duvar yazıları argo kelimelerden tutun da birçok çirkin ifadeler yazıyor duvarlara. Genellikle de okul duvarlarında görüyoruz bu yazıları. Kurduğumuz ekip ellerinde boyalarıyla gidip bu çirkin görüntüyü temizliyor. Altındağ Belediyesi olarak 2005 yılından itibaren kokulu kaliteli çöp poşetleri dağıtıyoruz. Altındağ bölgesinde bulunan bütün evlere poşetlerimizi ulaştırıyoruz. Bu alanda tekiz. Buda düzenli çöp çıkarma alışkanlığı için son derece önemli. Geri dönüşüm çalışmalarını da sürdürüyoruz. Daha düzenli olacağının düşündüğümüz için firmayla anlaştık.

Firma bunun için tesis kurdu. Bu şekilde geri dönüşümü sağlıyoruz. Pil derneğinin düzenlemiş olduğu atık pil toplama yarışmasında ilçemiz Ankara'da birinci oldu. Okullar arası düzenlenmişti. İlçemizde birçok noktada geri dönüşüm kutularımız mevcut." şeklinde konuştu.

Ramazan ayında vatandaşları daha temiz camilerde ibadet etmesini istediklerini belirten Şen, " Altındağ'da 270'e yakın cami ve mescit var. Bunların düzenli olarak temizliğini yapıyoruz.3 tane yıkama makinamız var. Arkadaşlar bu makinayla birlikte iki namaz vaktinde kuruyacak şekilde detaylı ıslak temizlik yapıyorlar. Halılar güzel bir şekilde temizleniyor. Kokular sürüyorlar. Ramazan ayıda yaklaştı planlı bir şekilde bütün camilerimizi mescitlerimizi temizleyeceğiz." dedi. 

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.