Ramazan'da 'tebessüm' seferberliği

Ramazan'da 'tebessüm' seferberliği

Tebessüm Şehri Pursaklar'da Ramazan dolayısıyla halkın mutluluğu için tam bir seferberlik sürüyor. İlçedeki her kesimin Ramazan ayını güzel geçirebilmesi için dört koldan çalışılıyor.

Pursaklar Belediyesi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin umudu oldu. Ramazan'ın ilk gününden bu yana Tebessüm Şehri'nde yaptığı faaliyetlerle adından çokça söz ettiren Pursaklar Belediyesi, bu mübarek ayın ilçe vatandaşlarına mutlu ve huzurlu geçmesi için elinden geleni yapıyor. Başkent'in her geçen büyüyen ilçesinde yardıma muhtaçlara, öksüz ve yetimlere el uzatılırken, diğer vatandaşların da güzel bir Ramazan ayı geçirmesi için gece gündüz çalışılıyor. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in ise gündüz belediye işleri ile uğraştığı gece ise geç saatlere kadar halkla bir arada olduğu, oradan belediyedeki makamına geçip bir sonraki günün programını yaptığı öğrenildi.

RAMAZAN'DA TEMPO İKİ KATINA ÇIKTI

Ramazan ayı boyunca ilçede en fazla mesaiyi harcayan Pursaklar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı ve kurulduğu günden bu güne ihtiyaç sahiplerinin umudu olan Tebessüm Çarşısı oluyor. Çarşı yetkilileri, gece gündüz demeden ilçe sınırları içerisindeki ihtiyaç sahiplerini belirleyip mübarek Ramazan ayında yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Her yıl binlerce ihtiyaç sahibi aileye gıdadan giyeceğe, mobilyadan beyaz eşyaya hemen her alanda yardım elini uzan Tebessüm Çarşısı'nın 11 ayın sultanı Ramazan ayında daha yoğun bir tempoda yardım seferberliğine imza attığı belirtiliyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ YALNIZ DEĞİL

Titiz bir çalışma ile tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere içinde temel gıda maddelerinin bulunduğu dolu dolu yaklaşık 1500 Ramazan paketi dağıtımı yapıldı. Maddi durumu el vermediği için bayrama eski kıyafetleri ile girmenin üzüntüsünü yaşayan bin kişiden fazla ihtiyaç sahibine kıyafet yardımı yapıldı ve bayramlık hediyeleri teslim edildi.    
YARDIMDA BÜYÜK İNCELİK

Konu hakkında Habervaktim'e bilgi veren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ramazan ayında herkesin yüzünün gülmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve daha da çalışacaklarını söyledi. Başkan Çetin, “Mübarek Ramazan ayına girdik. İstiyoruz ki bütün hemşerilerim mutlu, huzurlu bir Ramazan geçirsin. Sosyal devlet anlayışını önemsiyoruz. Bizler belediye olarak her zaman hemşerilerimizin hizmetinde ve yanındayız. Tespit ettiğimiz ailelerin gıda paketlerini personelimiz evlerine kadar götürerek kendilerine teslim ediyor. Bir kısmı da kendilerine verilen randevu saatinde gelip çarşımızdan alıyor. Burada hemşerilerimizin birbirleri ile karşılaşmamasına özen gösteriyoruz. Böylece hemşerilerimizin de gururları incinmemiş oluyor. Bazı yardıma muhtaç ailelerimiz insanlardan çekindikleri için hazırladıklarımız yardımları almak istemiyorlardı. Çok şükür bu sorunu bu şekilde çözdük. İnsanlarımız içi rahat bir şekilde evine gidiyor” dedi.

ASLA YALNIZ DEĞİLİZ

Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan yardımlar ile Ramazan ayına huzurlu ve mutlu bir şekilde girdiklerini anlatan ihtiyaç sahipleri ise "Pursaklar Belediyesi'nin ve Başkanımız Selçuk Çetin'in bizim gibi maddi durumu kötü ailelere destek çıkması yalnız olmadığımızı bize hissettiriyor. Herkesten Allah razı olsun iftar ve sahurda karnımızdan güzel şeyler geçiyor, çocuklarımızın karnı doyuyor, güzel kıyafetler giyme fırsatı yakalıyorlar" dedi.  

ŞEHİT AİLELERİ VE ÇOCUKLAR İLE İFTAR SOFRASINDA

Pursaklar Belediyesi, Ramazan ayında verdiği toplu iftar programlarıyla Tebessüm Şehri'nin sakinlerini ağırlıyor. Son olarak Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan iftar programına şehit aileleri, gaziler ve Saray Sevgi Evleri'ndeki gençler ağırlandı. Anlamlı iftar programında Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları da katıldı. Ev sahibi konumundaki Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin misafirleriyle yakından ilgilenip iftarını çocuklar ve gaziler ile açtı.

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Kur’an tilaveti ile başlayan programda hoş geldiniz konuşması yapan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Rabbime hamd ediyorum ki bu güzel akşamda sizlerle birlikte iftar etmeyi bizlere nasip eyledi. Vatanımızın bağımsızlığı, ülkemizin güvenliği ve bizlerin huzuru için binlerce şehit verdik. Rabbim aziz şehitlerimizden, kahraman gazilerimizden razı olsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi. 500 kişinin katıldığı iftar programı Fasl-ı Muhabbet grubunun söylediği ilahiler ile son buldu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AĞIRLANDI

Pursaklar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlemiş olduğu bir grup öğrenciye de iftar verdi. İftar yemeğinde aynı sofrada buluşan Pursaklar'ın başarılı öğrencileri Başkan Selçuk Çetin’e davetten dolayı teşekkür etti. İftar programına Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin vekalet etti. İftarda öğrencilere hitap eden ve öğretmenlik tecrübelerini paylaşan Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin “Unutmayın başarılı olmak için soran sorgulayan, öğrenen, çalışan, bildiklerini aktaran gençler olmanız gerekiyor. Sizler sorgulamadığınız zaman, birileri sizin zihinlerinizi kullanarak bir noktaya gelebilir. İdeallerinize ve hayallerinize ulaşmak için çok çalışmanız gerekir” tavsiyesinde bulundu.

ŞEHİTLER DUALARLA ANILIYOR

Pursaklar Belediyesi’nin geleneksel Ramazan etkinliklerinde şehitlerimiz de unutulmuyor. Vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitlerimiz etkinlik alanında Kur'an tilaveti ve dualarla anılıyor. Pursaklar Merkez Camii İmam Hatiplerinin okuduğu Kur’an tilaveti ve topluca edilen dualarla şehitlerimiz bir kez daha anılıyor. Başkan Çetin  “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diyerek terörle mücadelenin kararlılıkla sürmesini belirtiyor.

VATANDAŞLAR EĞLENCEYE DOYUYOR

Pursaklar Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Şehit Salim Akgül Parkı’nda her akşam biz dizi etkinlikle düzenliyor. Keyifli bir akşam yaşayan ilçe sakinleri sevilen ünlü sanatçılarla eğleniyor.  Ünlü sanatçı Ayhan Aşan geçtiğimiz günlerde sevilen türkü ve şarkılarıyla Pursaklar halkına keyifli bir akşam yaşattı. Ayhan Aşan'ın konseri, vatandaşlardan tam not aldı.Ramazan etkinliklerinde şu ana kadar birbirinden ünlü sanatçılar sahne aldı. Pursaklar halkını sanatçılarla buluşturmaya devam eden Pursaklar Belediyesi önümüzdeki günlerde ilahi ve söz sanatçıları Nurullah Güneşdoğdu'nu 16 Haziran'da , Ayşen Birgör'ü 17 Haziran'da ve Yusuf Güney’i ise 18 Haziran'da ağırlayacak

BAŞKAN ÇETİN RAMAZAN ETKİNLİĞİNDE

Başkan Selçuk Çetin, Şehit Salim Akgül Parkı’nda devam eden Ramazan etkinliklerinde hemşerilerini de yalnız bırakmadı.Birbirinden güzel programların hazırlandığı Ramazan etkinliklerinde yer alan sahne gösterileri, çocuk yarışmaları, konserler gibi halkın yoğun ilgisini çeken anlarda vatandaşların mutluluğuna ortak oluyor. Hemşerilerini yalnız bırakmayan Başkan Çetin etkinlik alanına gelip vatandaşlarla sohbet ediyor. Başkan Çetin, etkinlik alanında vatandaşların taleplerini de dinliyor. Başkan Çetin vatandaşlara önemli uyarılarda bulunarak “Dünyaya şan ve şerefi getiren İslam dinidir.

Dinimizi iyi öğreneceğiz, iyi yaşayacağız. Yoksa FETÖ gibi haysiyetsiz ve şerefsiz insanlar çıkıp çocuklarımızı çalıyor, bu millete kurşun atıyor” dedi. Pursaklar’da bir ay boyunca güzel programlar hazırladıklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Bizim birliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Bu ay bunun için en güzel fırsattır. Bu birlikteliğimiz ile yedi düvel ile savaşıyoruz. Niyetimiz halis olduğu için, Rabbim yardımcımız oluyor. Bizler milletin gönlüne talibiz" diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.