Rasim Arı İyi Parti'ye katıldı

Rasim Arı İyi Parti'ye katıldı

Nevşehir eski Belediye Başkanı Rasim Arı, İyi Parti’ye katıldı. Arı’nın rozetini bizzat İyi Parti lideri Akşener taktı. Peki Rasim Arı kimdir, evli mi? Rasim Arı neden istifa etti?

Nevşehir eski Belediye Başkanı Rasim Arı, İyi Parti’ye katıldı. Arı’nın rozetini bizzat İyi Parti lideri Akşener taktı. Peki Rasim Arı kimdir, evli mi? Rasim Arı neden istifa etti?

Rasim Arı kimdir?

Rasim arı 1975 Nevşehir doğumludur. Mart 2023 tarihi itibariyle 48 yaşındadır. Türk bürokrat ve siyasetçidir. Nevşehir eski Belediye Başkanıdır.

1975 yılında Nevşehir'de dünyaya gelen Rasim Arı, 1989’da eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulunun ardından, 1993 ila 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesinde eğitim gördü. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu ve Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başladı ve 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir milletvekilliği için adaylığını koydu.

2002’de dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanlığı görevine getirildi ve bürokrasi hayatına sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu'nun danışmanı olarak devam etti.

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı bakanlık müşavirliği görevine atanan Rasim Arı, 2015 yılında Spor Hizmetleri Dairesi başkanlığına atandı. 2018 yılında bu görevinden ayrılarak Nevşehir belediye başkanlığı için aday adayı oldu. 24 Kasım 2018'de Ak Parti Nevşehir belediye başkanı adayı ilan edildi ve 31 Mart 2019 seçimlerinde başkan seçildi.

Rasim Arı neden istifa etti?

29 Ocak 2021 tarihinde sağlık sorunları gerekçesiyle Nevşehir Belediye Başkanlığından istifa etti.

Rasim Arı neden istifa etti sorusunun cevabı bir türlü net olarak ortaya konulamadı.

Arı'nın partisi genel merkezi tarafından istifaya zorlandığı iddiaları basında yer aldı. Rasim Arı bu iddiaları hiçbir zaman yalanlamadığı gibi partisinin Nevşehir teşkilatına tepki içerikli açıklamalarda bulundu.

Bir yıl sonra, 18 Ocak 2022’de üyesi olduğu AK Parti’den istifa etti. 24 Mart 2023'te eşi ile birlikte İyi Parti'ye katıldı.

Rasim Arı'nın rozetini Meclis'te bizzat İyi Parti lideri Meral Akşener taktı. Arı'nın İyi Parti'ye katılmasının ardından Nevşehir yerel basınında "İyi Parti Nevşehir teşkilatı tepkili" haberleri yer aldı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.