Refah'ta gece boyu katliam! Diri diri yandılar

Refah'ta gece boyu katliam! Diri diri yandılar

Gazze Şeridi'ndeki savaşta 234'üncü güne gelindi. İsrail güçleri gece boyunca Refah'a saldırdı. Hava saldırısında en az 50 kişi hayatını kaybederken, Filistin Kızılayı katliamda çadırlarda kalan Gazze sakinlerinin diri diri yandığını açıkladı.

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridindeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca yetkililer katliamda çadırlarda kalan Gazze sakinlerinin diri diri yandığı açıkladı.

ÇADIR KAMPI VURULDU

Mayıs ayı başında Gazze Şeridi'nin en güneyinde yer alan Refah'a kara saldırısı başlatan İsrail işgal ordusu, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına rağmen bir kez daha Mısır sınırındaki şehri hedef aldı.

basliksiz-2-kopya.jpg

KURBANLARIN ÇOĞU ÇOCUK VE KADIN

İsrail ordusu, Pazar günü gerçekleşen bombardımanda Refah'ta yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir çadır kampı vurdu. Katliamın gerçekleştiği yer binlerce kişinin sığındığı Refah'ın batısındaki Tel el Sultan mahallesiydi. Filistinli yetkililer, Tel el Sultan kampında bu sabah can kaybının 40'ı aştığını duyurdu. Kurbanların çoğu çocuk ve kadın. Saldırıda onlarca çocuk ve kadın da yaralandı. Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, Refah'taki sahra hastanesinin yaralı akınına uğradığını ve diğer hastanelerin de çok sayıda hasta kabul ettiğini bildirdi.

"İNSANLARIN BEDENLERİ ERİYOR"

Refah'taki Kuveyt hastanesine gelen sakinlerden biri, "Hava saldırıları çadırları yaktı, çadırlar eriyor ve insanların bedenleri de eriyor" diyerek katliamı anlattı. Filistin Kızılayı, katliamda çadırlarda kalan Gazze sakinlerinin diri diri yandığını açıkladı. İsrail ordusu, yaptığı açıklamada saldırıda bazı üst düzey Hamas üyelerinin vurulduğunu öne sürdü, sivil kayıplar yaşandığını kabul etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddediyor.

basliksiz-2-kopya-001.jpg

"İNSAN HAYATINI HİÇE SAYAN SALDIRI MODELİ"

Uluslararası Af Örgütü, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni İsrail'in saldırılarını savaş suçu olarak soruşturmasını talep ediyor. Af Örgütü'nün kıdemli direktörlerinden Erika Guevara-Rosas, “Burada belgelenen vakalar, İsrail ordusunun son yedi ay içinde uluslararası hukuku hiçe saydığı, Filistinli sivilleri öldürdüğü ve insan hayatını hiçe saydığı açık bir saldırı modelini göstermektedir” dedi.

ÖLÜ VE YARALILARI BARINDIRACAK HASTANE KALMADI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Refah kentinde, İsrail ordusunun yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananları barındıracak hastane bulunmadığını duyurdu.

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.