Reklam Kurulu'ndan tüketiciyi koruma hamlesi: 28,8 milyon lira cezai işlem yapıldı

Reklam Kurulu'ndan tüketiciyi koruma hamlesi: 28,8 milyon lira cezai işlem yapıldı

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı reklamlar ile haksız ticari uygulamalara karşı sert önlemler almaya devam ediyor. Toplamda 28 milyon 884 bin 143 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı reklamlar ile haksız ticari uygulamalara karşı sert önlemler almaya devam ediyor. Kurulun gerçekleştirdiği son toplantıda 161 dosyadan 139'unda mevzuata aykırılık tespit edildi. Bu kapsamda toplamda 28 milyon 884 bin 143 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

16 Nisan'da yapılan 344 sayılı toplantıda tüketicileri aldatan ve yanıltan reklamlar ile haksız ticari uygulamalara ilişkin 139 dosyada cezai işlem uygulandı. Yılın ilk 3,5 ayında ise toplamda 639 dosya üzerinde çalışıldı. Bu dönemde 554 dosyada durdurma cezası ve 94 milyon 139 bin 110 lira idari para cezası verildi.

3.jpg

DENETİM DEVAM EDECEK

Reklam Kurulu tarafından yapılan açıklamada indirimli satış kampanyalarının tüketici mağduriyetlerini artırdığına dikkat çekildi. Özellikle çevrimiçi alışveriş kanallarının yaygınlaşmasıyla birlikte indirim kampanyalarının sıklaştığı ve çeşitlendiği belirtildi. Bu çerçevede tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı indirimli satış reklamları ve uygulamalarına yönelik incelemelerin devam ettiği ifade edildi.

Nisan ayı kurul gündeminde ele alınan dosyalarla birlikte yılın ilk dört ayında 51 indirimli satış dosyası hakkında durdurma cezası ve toplamda 11 milyon 457 bin 805 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi. Reklam Kurulu'nun tüketici haklarını korumak ve haksız ticari uygulamaları önlemek adına sıkı denetimlerine devam edeceği belirtildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.