Rekor gelen BİST100’de yeni hedef açıklandı

Rekor gelen BİST100’de yeni hedef açıklandı

Borsa İstanbul’da dün BİST100 endeksi 10 bin 87 puan ile kritik seviyeyi aştı. Rekor kıran endeksin ardından uzmanlardan yeni hedef geldi. Peki, Borsa İstanbul’da yeni hedef ne?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 10 bin 82 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Uzmanlar psikolojik bir duvar olarak görülen 10 bin seviyesinin aşılması sonrasında yeni hedefi yüzde 50 yukarı gösterdi.

borsa.jpg

14 BİN ÜZERİ SÜPRİZ OLMAZ

Dünya Gazetesi’ne konuşan A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, 10 bin puanın düz bir puan olmasından dolayı psikolojik olarak destek ve direnç görevi de göreceğini belirterek, “ Burası aşılacak olursa önemli bir eşiğin aşılması hızlı bir hareket getirebilir. Bu hafta sonunda S&P’den beklenen not artışı da piyasaların güçlü kalmasına destek sağlayabilir. Endekste kısa vadede 10.750 civarı ilk güçlü direnç konumunda olacaktır. Orta vadede ise 400 dolar, kurlarda olabilecek yükselişleri de dikkate aldığımızda yıl içinde 14 bin civarının ve hatta bir miktar üzerinin de test edilmesinin sürpriz olmayacağını düşünüyoruz” dedi.

zeyirdoagn.jpg

YIL SONU 12 BİN 500

İş Portföy Araştırma Müdürü Hande Şekerci ise endeks bazında ayrışmalara işaret ederek “Borsa İstanbul’da yılbaşından itibaren bakıldığında nisan sonuna kadar getiri olarak en fazla ön plana çıkan endeksler teknoloji, sigorta, bankacılık, iletişim ve holdingler oldu. Getiride geride kalan endeksler ise kimya, metal, gayrimenkul, ticaret ve sınai oldu. Türk lirası vadeli mevduat faizlerinin yüksek bir seyir izlemesi normal şartlarda Borsa İstanbul açısından alternatif bir getiri kaynağı yaratıyor.

Yılsonu için BIST100 endeks hedefimizi şimdilik 12.500 seviyesinde tutuyoruz. Bu da nominal olarak oldukça ılımlı bir getiri anlamına geliyor. Bununla birlikte, TL’de ‘carry trade’ fırsatı olması, TL varlıkların yabancı yatırımcı açısından giderek daha cazip hale gelmesi, Borsa İstanbul’da bazı endekslerin olumlu ayrışmasını sağlayabilir diye düşünüyoruz. Yabancı yatırımcı payının artmaya başlaması halinde, bunun önemli kısmının bankacılık endeksi lehine gelişebileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.