‘RESMİ’ Saat Krizi

‘RESMİ’ Saat Krizi

Valilikçe, Ankara’da okul açılış saatinin belirlenip alınan kararın kamuoyuna hemen duyurulmasına rağmen bu konudaki resmi yazının okul yönetimlerine geç gönderilmesi okulun ilk gününde mini bir krize neden oldu.

Geçtiğimiz yıl kış saati uygulaması kaldırılınca, öğrenciler gün aydınlanmadan okula gitmek için yollara koyulmuş, bu da hem öğrencilerin hem de velilerin tepkisine yol açmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı bu seneki eğitim öğretim yılında aynı sıkıntının yaşanmaması için okul açılış saati yetkisini valiliklere verdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Valiliklerimize; bulunduğu ile, öğretmen ve öğrencilerin durumu ve yaz kış şartlarını göz önünde bulundurarak, en doğru en iyi hangisiyse o konuda karar vermeleri hususunda bir genelge gönderdik” demişti.  

KAMUYOYUNA DUYURULDU AMA… 

Yaşanan gelişmelerin ardından Ankara’da da okulların açılış saati 16 Eylül’de belli oldu. Ankara Valiliği ikili eğitim yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin sabah en erken 07.50'de açılmasına, tam gün eğitim yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin sabah 08.30'da açılmasına karar verildiğini açıkladı. Bu karar medyada geniş yer buldu. Valiliğin resmi sitesinde de bu karar duyuruldu. Ancak Valilikçe alınan saat kararına ait resmi yazının okullara geç gönderildiği ortaya çıktı.

BAZI OKUL MÜDÜRLERİ HABERLERE ALDIRIŞ ETMEDİ

Resmi yazının eğitim öğretim döneminin ilk gününde okul müdürlerinin eline geç ulaşmasının bazı okullarda mini bir krize neden olduğu öğrenildi. Resmi yazının okul müdürlerinin eline ulaşmamasından dolayı çoğu okul müdürün medyaya çıkan haberlere aldırış etmediği, saat konusunda resmi bir netlik olmamasından dolayı okulun ilk gününde yapılan bahçe toplantısında öğrencilere geçen yılki geldikleri saatte okula gelmelerinin istendiği kaydedildi.   

RESMİ YAZI ÖĞLEDEN SONRA GÖNDERİLDİ

2017-18 Yılı Eğitim Öğretime başlama Saati konulu Ankara Valisi Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Ali Sözen ve İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı imzalı resmi yazının akşam üzeri Başkent genelindeki okullara gecikmeli olarak ulaştığı öğrenildi. Valilikçe gönderilen resmi yazı ile okulun ilk gününde yaşanan mini kriz de böylelikle son buldu. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.