RTÜK başkanı Ebubekir Şahin kimdir?

RTÜK başkanı Ebubekir Şahin kimdir?

Türkiye depremin acısını kapatmak için seferber olurken depremle birlikte bazı isimler de çok konuşulmaya başlandı. Konuşan isimler arasında RTÜK başkanı Ebubekir Şahin’de var. Peki, Ebubekir Şahin kimdir?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olurken yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine devam edilirken bir yandan da bazı isimler gündeme oturmaya başladı. Fatih Altaylı ile girdiği münakaşaya giren RTÜK başkanı Ebubekir Şahin’de bu isimlerden biri. Peki, Ebubekir Şahin kimdir? Tüm detaylar haberimizde:

Ebubekir Şahin kimdir sorusuna cevap olarak kendi fotoğrafı

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, 1974 senesinde Rize’nin Çayeli ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu şehir olan Rize’de, ortaöğrenimi ise Sakarya şehrinde bitirdi. Lisans eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde aldı. 1995 senesinde buradan mezun olduktan sonra Gazetecilik alanında yüksek tahsil yaptı.

Eğitim süreci bittikten sonra çalışma hayatına başlayan Şahin, sırasıyla İçişleri Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Başbakanlık, Anadolu Ajansı ve RTÜK gibi devlet kurumlarında üst düzey görevlerde bulundu. Bu görevlerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda da önce müsteşar yardımcısı, daha sonra ise müsteşar olarak görev aldı.

Ebubekir Şahin 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 35'inci maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 16.10.2017 tarihli ve 8'inci Birleşiminde yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçildi. Bir dönem üye olarak görev aldığı RTÜK’te 2019 yılında gerçekleştirilen seçimle birlikte RTÜK’e başkan oldu. Çok iyi derecede İngilizce bilen Ebubekir Şahin, aynı zamanda evli ve iki çocuk babasıdır.

Fatih Altaylı'nın fotoğrafı

FATİH ALTAYLI İLE POLEMİK YAŞAMIŞTI

Gazeteci ve TV programcısı Fatih Altaylı’nın yayında söyledikleri üzerine Ebubekir Şahin, "Sorumlu davranmayıp araştırmadan manipülasyon peşinde" demişti. Bunun üzerine Fatih Altaylı altta kalmayıp, "Bizim kitabımız dürüst kitaptır. Biz hakikatten bahsederiz. İsteyen rahatsız olur, isteyen tehdit eder, hiç bunlara pabuç bırakmadım hayatımda" diyerek RTÜK başkanı Ebubekir Şahin’e tepki göstermişti.

Bedirhan Şahin / İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.