Rus Parlamento Üyesi: BAYKAR’ın yeni fabrikası meşru hedeftir

Rus Parlamento Üyesi: BAYKAR’ın yeni fabrikası meşru hedeftir

Rusya Parlamentosu Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyesi Dmitriy Belik, Türkiye’nin en değerli savunma sanayii şirketi Baykar'ın Ukrayna'da inşa etmeyi planladığı SİHA fabrikasının, Moskova'nın "meşru hedefi" olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Rusya Parlamentosu Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyesi Dmitriy Belik, Türk savunma şirketi Baykar'ın Ukrayna'da inşa etmeyi planladığı SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) üretim fabrikasının, Moskova'nın meşru hedefi olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Baykar tarafından yapılan açıklamaya göre, 95,5 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilecek olan Bayraktar TB2 ve AKINCI İHA üretim fabrikasının 2025 yılında üretime başlaması planlanıyor.

3.jpg

UKRAYNA’DA AÇILACAK

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Ukrayna'daki fabrikanın 2025 yılında açılacağını duyurdu. Şu anda inşa çalışmaları devam eden tesis Baykar'ın Ukrayna'daki şirketi olan LLC Avia Ventures çatısı altında faaliyet gösterecek.

Geçtiğimiz yılın şubat ayında Türkiye ile Ukrayna arasında havacılık ve uzay sanayinde iş birliği yapılmasına yönelik bir anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşma çerçevesinde Ukrayna, Türk yatırımcılara Ocak 2035'e kadar vergi ve gümrük teşvikleri sağlama taahhüdünde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.