Saadet öğretmenden temsilcilik talebi

Saadet öğretmenden temsilcilik talebi

İzmir’de 6 kız çocuğuna yönelik yaşanan cinsel istismarı ortaya çıkartan Saadet Özkan, Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin Ankara şubesini açmaya hazırlanıyor.

Adını İzmir’de bir okulda 6 kız çocuğuna yönelik yaşanan cinsel istismarı ortaya çıkararak duyuran ve uluslararası alanda ödül alan Saadet Özkan gazetemize konuştu. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği kapmasında Ankara’da bir temsilcilik açmak istediklerini ve bu konuda yerel yönetimlerden destek beklediklerini belirtti.

ANKARA’DA TEMSİLCİLİK İSTİYORUZ

dsc_0545.jpg

Ankara’da temsilcilik açmak istediklerini ve bu konuda yerel yönetimlerin ve hayırseverlerin desteğini beklediklerini aktaran Özkan, “Bize birileri küçücük bir yerde versin ama biz orada eğitim vereceğiz. Ankara’da bu anlamda yerel yönetimler bizim için çok önemli eğitim sayımız artıyor biz hizmet içi eğitim veriyoruz öğretmenlere annelere. Bu anlamda basının yerel yönetimin desteğini bekliyoruz bu işi hep birlikte çözeceğiz benim en büyük desteğim inancım” çağrısında bulundu.

ÇOCUK MAHKEMELERİ KURULMALI

Mücadeleye nasıl başladıklarını ve birçok eksiği de bu mücadelede gördüklerini aktaran Özkan, “Bizim mücadelemiz 2014 yılında başladı. Ben öğrencilerime iyi sevme kötü sevme nasıl olur bunu anlatıyordum ve öğrencilerim olan 6-7 yaşlarındaki o 6 kız çocuğu bunu bana anlattıklarında dünyam başıma yıkılmıştı. Tam 1 yıl sürdü onun istismarcı olduğunu anlamam. Bu mücadeleyi verirken çok şey öğrendim hiç yakınımda olmaz derken tam dibimde olduğunu görmek 22 yıl boyunca birçok öğrencisi olmuştu zorlu bir mücadeleydi ve sonunda 82 yıl aldırdık. Bu mücadelede birçok şeyde öğrendik öncelikle bu ülkede çocuk mahkemeleri kurulmalı.  Akademik başarılar tabi ki çok önemli fakat eğitimlerle de biz cinsel istismarcıları nasıl anlarız eğitimi almıyoruz ki bu eğitimin verilmesi gerekiyor” dedi. 

ÇOCUKLAR VATAN GİBİDİR

Beş ay önce kurulduklarını ve hareketlerini çok hızlı şekilde büyüdüklerini belirten Özkan, “Temmuz ayında kuruldu platformumuz. Adımız UCİM içinde umudu çocuğu iyiliği ve mücadeleyi barındırıyor. Çocukların gidebilecekleri alanlar olmalı hukuk, bilim, bilişim, rehabilitasyon alanımız var. Çok hızlı büyüyoruz birçok alanımızı kurduk 5000 bini aşan bir sayıya ulaştık. Üniversite öğrencilerinden çok büyük destek görüyoruz onun yanı sıra meslek grupları da bizlere destek veriyor” dedi. Ayrıca çocukların korunmasını vatanı korumaya benzettiğini de aktaran Özkan, “Çocuklar en masum varlıklardır onları korumamız gerekiyor. Ben hep şunu söylüyorum çocuklar bir vatan gibidir çocuklara sahip çıkmak vatan sahip çıkmaktır. Bir oturumda üniversite öğrencisi bana hocam biz çocukluğumuzu unutmadık dünün çocukları bugünün çocuklarını kurtaracak bundan daha güzel bir slogan yok “ şeklinde konuştu. 

ÇOCUKLAR İHBAR EDİYOR

Kuruldukları günden bu yana ülkenin her yerinden ihbar aldıklarını ve bunları hukuk sürecinde de takip ettiklerini belirten Özkan, “Kurulduğumuz 5 aylık sürede çok fazla vaka gelmeye başladı. Türkiye’nin her yerinden ihbarlar geliyor. Ben bunu şuna bağlıyorum çocuklar bununla ilgili sosyal medyadan gördükleri için kendilerine yapılanı ihbar etmeye başladılar. Artış yok ihbar var biz üç haneli ihbar hatlarına çok önem veriyoruz. Çocuk şube, Alo 183 insanlar bu hatlara ulaşsınlar biz bunları verirsek zaten ihbarlar ortaya çıkacak ve yargıda gereğini yapacak. Hukuk sürecinde de yalnız bırakmıyoruz vakalara gidiyoruz hukuk komisyonumuzdaki yetki belgelerimizi vererek davalara gözlemci olarak katılıyoruz” şeklinde konuştu. 

AİLE VE ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

Aile ve öğretmen eğitimleri çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Özkan “Ailelere eğitim veriyoruz çocuklara nasıl davranmalısınız çünkü bunu yaşayan çocukları da bırakmamalıyız. Onların rehabilitasyonu için üniversite hastanelerine yönlendiriyoruz. Sağlıklı nesiller rehabilitasyon olmalı derneğimiz biliyorum ki bir sene sonra rehabilitasyon merkezini de kuracak. Ben her yere gidiyorum çocuklar siyaset üstüdür. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşüyoruz yerel yönetimler ile görüşüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’na projemizi sunduk burada amacımız koruyucu öğretmen eğitimleri. Öğretmenlere böyle bir durum geldiğinde neler yapılmalı? Çocuklar nasıl korunmalı? Eğitimleri veriyoruz.” ifadesinde bulundu.

NEDEN MAVİ KELEBEK?

Derneklerinin amblemi olan mavi kelebeğin anlamını da açıklayan Özkan, “Bu mücadelede amblemimiz olan mavi kelebeğin anlamı biliyorsunuz. Saraybosna’da katledilen Müslümanların mezarlarını mavi kelebekler buldu. Bizde yaşarken cinsel istismara uğrayan çocukları buluyoruz ve onları yeniden hayata kavuşturuyoruz. Mavi kelebek içinde iyiliği barındırıyor hepimiz bir mavi kelebeğiz ve ne olursanız olun avukat, ev hanımı, doktor gelin bize üye olun.” çağrısında bulundu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.