Saati belli oldu: Muharrem İnce açıklamalarda bulunacak

Saati belli oldu: Muharrem İnce açıklamalarda bulunacak

Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmenin ardından televizyon ekranlarında olacak. İnce’nin, görüşmenin içeriği ve herhangi bir karar aldılar ise bunun ne olduğuna dair önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmenin ardından televizyon ekranlarında olacak. İnce’nin, görüşmenin içeriği ve herhangi bir karar aldılar ise bunun ne olduğuna dair önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

GÖRÜŞME SAAT 17.00'DE

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı yarışında rakibi olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi ziyaret ediyor. Ziyaretin 17.00’de gerçekleşeceği açıklandı. Kritik görüşmenin ana gündem maddesinin, İnce’nin adaylıktan çekilerek, Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi olacağı tahmin ediliyor. Peki Kılıçdaroğlu ne teklif edecek, İnce ne isteyecek?

CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığı, muhalefet partilerini telaşlandırıyor. Bu çevreler, Muharrem İnce’nin Millet İttifakı’nın adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oylarını bölmesinden endişe ediyorlar. Bir oyun bile önemli olduğuna vurgu yapan bu çevreler, Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini istiyorlar.

Bunu istemekle kalmayıp Muharrem İnce üzerinde mahalle baskısı oluşturmaya çalışan azılı muhalif çevreler, bu doğrultuda hakaret etmekten, İnce’ye lanet okumaktan geri kalmıyorlar. Diğer taraftan önemli bir temas gerçekleşiyor; CHP lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’yi ziyaret ediyor. Bir süredir gündemde olan ziyaretin Çarşamba günü gerçekleşeceği açıklandı. Kılıçdaroğlu’nun Memleket Partisi’nde İnce’yi ziyaret saati ise henüz net değil. Görüşme teklifinin Kılıcdaroğlu’ndan geldiği, İnce’nin de memnuniyetle cevabını verdiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN TEKLİFİ

Peki Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesinde ne konuşulacak? Kılıçdaroğlu ne teklifte bulunacak, Muharrem İnce ne gibi bir teklif bekliyor? Ankara kulislerinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’den oyların bölünmemesi adına adaylıktan kendi lehine çekilmesini isteyeceği konuşuluyor.

"YARDIMCILIK GÜNDEME GELEBİLİR"

Buna karşın bazı tekliflerde bulunabileceği, bu teklifler arasında Cumhurbaşkanı Yardımcılığı gibi vaatlerin de olabileceği ifade ediliyor. Muharrem İnce’nin, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi memnuniyetle karşıladığı, bir süredir CHP’den böyle bir girişim beklediği öğrenilirken, Kılıçdaroğlu’nun masaya koyacağı teklifleri değerlendireceği belirtiliyor.

CHP GENEL BAŞKANLIĞINI İSTEYEBİLİR

Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde CHP Genel Başkanlığı’ndan ayrılıp, bu görev için Muharrem İnce’yi destekleme olasılığının da gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

“ADAYLIKTAN ÇEKİLEBİLİR”

Ankara’da, görüşme sonrası Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilebileceği ihtimalinin az da olsa bulunduğu vurgulanırken, “Muharrem İnce, adaylıktan çekilebilir. Kılıçdaroğlu az bir farkla kaybederse buna kendisi sebep olmuş olur ki, sokağa bile çıkamaz. Bunu görüyor. İnce, Kılıçdaroğlu’dan makul bir teklif alması durumunda adaylıktan çekilebilir” yorumları yapılıyor.

19.00’DA TV’DE SORULARI CEVAPLAYACAK

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından televizyon ekranlarında olacak. İnce saat 19.00’da TV100’de Ece Üner’in programına katılacak. İnce’nin, görüşmenin içeriği ve herhangi bir karar aldılar ise bunun ne olduğuna dair önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.