Sabah yazarından EYT’lilere fedakarlık çağrısı: 1 yıl boyunca başvuru yapmayın

Sabah yazarından EYT’lilere fedakarlık çağrısı: 1 yıl boyunca başvuru yapmayın

Sabah gazetesi baş yazarı Mehmet Barlas, emekli maaşına ihtiyacı olmayan EYT’lilere depremzedeler için fedakarlık yapma çağrısında bulunarak “İhtiyacı olmayan EYT’li bir yıl boyunca başvuru yapmasın” dedi.

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin açtığı yaralar sarılmaya çalışılırken, diğer yandan ertelenen EYT’nin akıbeti tartışılıyor.

SABAH YAZARI'NDAN EYT'LİLERE TEKLİF

Sabah gazetesi baş yazarı Mehmet Barlas, bir yıl içerisinde 10 ilimizi ayağa kaldıracağına söz veren iktidarın, EYT'lileri de mağdur etmeyeceğini, düzenlemenin 21 Şubat’ta Meclis Genel Kurul gündemine geleceğini ifade ettikten sonra, dikkat çeken bir fedakarlık çağrısı yaptı.

"FEDAKARLIK YAPIP, BAŞVURU YAPMAYIN"

Mehmet Barlas, ihtiyacı olanlara sözü olmadığını belirterek, emekli maaşına ihtiyacı olmayan EYT’lilere depremzedeler için fedakarlık yapma çağrısında bulundu ve “İhtiyacı olmayan EYT’li bir yıl boyunca başvuru yapmasın” dedi.

Barlas “Eğer bu maaşa şu an için ihtiyacınız yoksa, bir yıl boyunca emeklilik başvurusu yapmayın. Bu fedakarlığınızı da sosyal medyadan paylaşın. Diğer insanlara da örnek olsun” diye yazdı.

Mehmet Barlas'ın yazısının ilgili kısmı şöyle: “EYT düzenlemesi beklenildiği şekliyle yürürlüğe girerse benim EYT mağdurlarına bir teklifim olacak. Eğer bu maaşa şu an için ihtiyacınız yoksa, bir yıl boyunca emeklilik başvurusu yapmayın. Bu fedakarlığınızı da sosyal medyadan paylaşın. Diğer insanlara da örnek olsun. Böyle bir dönemde ülkeniz için, yeniden sıcak yuvalarına kavuşmak isteyen depremzedeler için önemli bir fedakarlık yapmış olacaksınız.

Bu kampanyayı başlatmak ise, yılardır bu düzenlemenin çıkması için büyük mücadele veren EYT mağdurları derneklerine yakışır diye düşünüyorum. Mücadelenizi, ülkeniz için bu anlamlı teklif ile taçlandırın.”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum