Saç kestirmek hayal oldu: Berber ve kuaför ücretleri cep yakıyor

Saç kestirmek hayal oldu: Berber ve kuaför ücretleri cep yakıyor

Yeni yılda maaşlarla birlikte kişisel bakıma da büyük zam geldi. Kuaför ve berber fiyatları nedeniyle saç kestirmek de artık hayal oldu. İşte yeni fiyatlar...

Yeni yılda maliyet artışları nedeniyle kuaför ve berberler fiyatlarında yüzde 100'ü aşan artışa gitti. Saç kestirmenin artık hayal olmasıyla birlikte vatandaşlar evde tıraş olmaya başladı.

Kuaför ve berber esnafı Mart ayında gelecek tarife ile yeniden zam beklerken, müşteri sayılarının da azaldığını söyledi.

kuafor.jpg

ERKEK 250 TL, KADIN 700 LİRA

Cumhuriyet'in haberine göre, İstanbul’da kuaför ve berber odaları yeni tarifeleri ocak ayında açıklamıştı. Erkek kuaförlerinde en ucuz saç kesimi 80-100 TL’den 250 liraya çıkarken kadın kuaförlerinde 250 TL olan saç kesimi 700 liraya, 800 TL olan saç boyama ise 1500 TL’ye çıktı.

MÜŞTERİ SAYISI DÜŞTÜ

İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Haydar Alkoç, "Pahalılık nedeniyle müşteri sayısı da düştü. Altı aydır günde ortalama 7-8 civarı kuaför kapanıyor" dedi.

erke.jpg

"EVDE TIRAŞ OLMAK İÇİN MAKİNE MODELİ SORUYORLAR"

Maltepe’de erkek kuaförü işleten Ali Kılıç ise müşterinin saç ve sakal tıraşını artık evinde yapmaya başladığını belirtti. Kılıç, "Bize en sadık müşterimiz bile artık sadece ayda bir saç tıraşına geliyor. Herkes tıraş makinesi modeli soruyor almak için" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.