Sağlıkta şiddete sürpriz öneri: SGK’dan mahrumiyet mi geliyor?

Sağlıkta şiddete sürpriz öneri: SGK’dan mahrumiyet mi geliyor?

Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş, ‘Sağlıkta Şiddeti’ engellemek için caydırıcı yaptırımlar uygulanmasını isterken “Sağlık personeline şiddet uygulayanlar 6 ay boyunca Sosyal Güvenlik Sisteminden mahrum bırakılmalı” önerisinde bulundu.

Gündemden düşmeyen ‘Sağlıkta Şiddet’ vakalarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş, İlksayfa Gazetesi olarak yaptığımız ziyarette konu ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. ‘Sağlıkta Şiddet’ gündemini değerlendiren Başkan Memiş, ‘Sağlıkta Şiddeti’ engellemek için caydırıcı yaptırımlar uygulanmalı diyerek, “Sağlık personeline şiddet uygulayanlar 6 ay boyunca Sosyal Güvenlik Sisteminden mahrum bırakılmalı” önerisinde bulundu. Ayrıca Memiş, “Tutuklu yargılama ile alakalı yapılan düzenleme maalesef ki sağlıkta şiddetin önüne geçemedi sağlıkta şiddetin önlenmesi için daha kalıcı çözümler aranmalı. Sağlıkta şiddetin sosyolojik boyutu detaylı bir şekilde araştırılmalı, şiddetin nedenlerinin ortaya konulmalı” dedi.

adam.jpg

KALICI ÇÖZÜM BULUNMALI

Yeni sendika Genel Başkanı Metin Memiş, “Gündemden düşmeyen şiddet olayları hızlı bir şekilde devam etmekte en son Kocaeli ‘de yaşanan aile hekimliğindeki 3 doktorumuzun darp edilme olayı ve yine ayrı bir şehirde yaşanan erkek hemşirenin sadece işini yaptığı için burnunun kırılması da gösteriliyor ki sağlıkta şiddet ile alakalı alınan önlemler yeterli değildir. Tutuklu yargılama ile alakalı yapılan düzenleme maalesef ki sağlıkta şiddetin önüne geçememiştir. Özellikle şiddetin önlenmesine yönelik daha kalıcı çözümler aranmalıdır” dedi.

YAPTIRIM UYGULANMALI

Memiş, “Sağlıkta şiddetin sosyolojik boyutu detaylı bir şekilde araştırılmalı, şiddetin nedenlerinin ortaya konulmalı ve sağlık personeline şiddete karşı yeni yaptırımlar ortaya konulmalıdır. Sağlık Bakanlığı'nın beyan etmiş olduğu gri uygulamanın olayların çözüm noktasına katkı sağlayabilir. Ama nihai çözüm olmayacağını inanıyoruz. Özellikle sağlık personeline şiddet uygulayanlar en az altı ay boyunca Sosyal Güvenlik sisteminden faydalandırılmayarak sağlık hizmetlerini ücretli bir şekilde almaları sağlanmalıdır. Yine fiziki şiddet uygulayanlar altı ay boyunca sağlık hizmetine başvurdukları takdirde kolluk kuvvetleri nezaretinden muayene olmaları sağlanmalıdır” önerilerinde bulundu.

KAMU SPOTU YAPILMALI

Yen Sendika Genel Başkanı Metin Memiş son olarak şu hususlara değindi: “Sağlık merkezlerinin elini kolunu sallayarak girilmesi yerine belirli güvenlik önlemleri alınarak kesici delici karşısındaki insanı yaralayabileceği bir alet içeri alınmaması gerekiyor. Sağlık çalışanlarımız mesleklerini icra ederken yaşadıkları mağduriyetlerden dolayı tükenmişlik sendromu yaşamakta. Hizmet verdikleri kurumlara giderken şiddet görmek kaygısıyla gitmektedir. Sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığının arttırılması için çalışmalar yapılmalı. Kamu spotları ile farkındalık oluşturulmalı ve sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için katkı sunulmalıdır.”

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.