Sağlıkta yeni dönem başlıyor: Hastanelere gitmenize gerek kalmayacak

Sağlıkta yeni dönem başlıyor: Hastanelere gitmenize gerek kalmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemindeki yeni değişiklikleri duyurdu. Bakan Koca, reçete ve rapor için artık hastanelere gidilmeye gerek kalmayacağını söyledi.

Sağlık sisteminde yeni dönem başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılacak yeni düzenlemeleri açıkladı. Mehmet Acet'e konuşan Bakan Koca, hastanelerdeki yükün azaltılması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Fahrettin Koca, reçete ve rapor için artık hastanelere gidilmeye gerek kalmayacağını söyledi.

Acet, Bakan Koca ile görüşmesini şöyle aktardı:

"Kamu hastanelerinin yükünün fazlalığı herkesin malumu. Bu durum, hem hizmet verenler sıfatıyla doktor ve sağlık çalışanları, hem de hizmet alanlar sıfatıyla hastalar için çeşitli zorlukları ve sıkıntıları beraberinde getiriyor. Sağlık Bakanlığı Bakan Koca nezaretinde, yeni dönemde, bu sorunu rahatlatma, hastanelerin yükünü azaltma ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma anlamında çok yönlü bir süreç yürütüyor.

Örneğin: “Hekimlerimizin hastalarına odaklanabilmesi için her birine tıbbi sekreter alıyoruz. 32 bin tıbbi sekreter alındı.”

HASTANEYE GİDİLMEDEN ULAŞILABİLECEK

Bakan Koca’nın verdiği bilgiye göre randevu alıp hastaneye gidenlerin yaklaşık yüzde 22’lik bir bölümü hastaneye reçete, rapor vs. yazdırmak için gidiyor.
Bakan Koca, bu amaçla hastaneye gidenlerin böyle yapmalarını gerektirmeyecek bir çözüm formülü olarak ‘Telemedicine’ yöntemini zikrediyor, şöyle diyor:

“Hasta yükünü azaltacak bir başka uygulama: Telemedicine uygulaması.
Hastaların yüzde 22’si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak.”

RANDEVULARDA GECİKME SORUNU KISMEN DEVAM EDİYOR

Bakan Koca’ya randevuların ileri tarihlere atılması meselesine dair son durumu da sordum. “Bu sorunumuz kısmen devam ediyor” dedi. Üzerinde durduğumuz en önemli konulardan bir tanesi bu diye devam etti.

Sonra da, “İl bazlı bakıyoruz bu meseleye. Her ile özel çözüm yaklaşımıyla sahada çalışıyoruz. En fazla yoğunluk göz, KBB, Cildiye ve Plastik Cerrahi.” dedi.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.