Salih Han kimdir? Salih Han yakalandı mı? Salih Han Ocakçı Holding olayı ne?

Salih Han kimdir? Salih Han yakalandı mı? Salih Han Ocakçı Holding olayı ne?

Salih Han kimdir? Salih Han yakalandı mı? Salih Han Ocakçı Holding olayı ne? Konuya ilişkin tüm detayları haberimizde derledik.

İzmir'de yapılan büyük soygun gündemde. Arama motorlarında Salih Han kimdir? Salih Han yakalandı mı? Salih Han Ocakçı Holding olayı ne? sorgulamaları yapılıyor.

İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

SALİH HAN KİMDİR?

Salih Han, Holding sahibi Sedat Ocakçı'nın yeğeni ve siber güvenlik uzmanıdır. Holdinge ait 2 milyar 500 milyonluk soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçmış, şirkete güvenerek yüzde 10 ile yüzde 20 gibi yüksek faiz getirisiyle paralarını veren 2 bin 500'ye yakın kişiden para almıştır. Salih Han ve şirketin sahibi Sedat Ocakçı hakkında gözaltı kararı verilmiştir ancak henüz suçlular yakalanamadı.

NE OLMUŞTU?

Barış Turgut'la yaptığı protokol sonucu 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakçı Holding, dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle gündemde. Holding sahibi Sedat Ocakçı'nın yeğeni Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han, holdinge ait 2 milyar 500 milyonluk soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçmış, şirkete güvenerek yüzde 10 ile yüzde 20 gibi yüksek faiz getirisiyle paralarını veren 2 bin 500'ye yakın mağdur ise holding önünde toplanarak paralarını istemişti.

HOLDİNG BİNASI ARANDI

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, dolandırıcılık iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ocakçı Holding ve bağlı işletmelerinde de arama başlatıldı. Holding binasının boş olduğu ve şirket tabelalarının sökülmüş olması dikkati çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.