Sanal tarihi eser satışına polis engeli

Sanal tarihi eser satışına polis engeli

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, mart ayı içerisinde düzenlenen 3 farklı operasyonda tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmadı.

Emniyet güçlerinin rutin çalışmalarının yanı sıra sanal ortamda yapılan tarihi eser satışlarını takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Osmanlı dönemine ait olduğu belirlenen 9 berat ve fermanın internet ortamında satışa sunulduğunu belirleyen ekipler, alıcı gibi davranarak şüphelilerle iletişime geçti.

Tuzla’daki tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonlarda, 2 şüpheli yakalanırken tarihi eser olduğu tespit edilen 9 berat ele geçirildi. Antika dükkanında sikkelerle gümüş mühürlerde ele geçirildi. Saha çalışmalarını hızlandıran ekipler, Şişli’deki antika dükkanına müşteri gibi giderek eser satışı üzerine incelemeler yaptı.

tarihiesermetinici.jpg

EKİPLER MÜŞTERİ KILIĞINA GİRDİ

Dükkanda tarihi eserlerin satışını tespit eden ekipler, düzenledikleri operasyonla bir şüpheliyi yakaladı. İş yerinde yapılan aramada 150 sikke, 53 gümüş mühür ve cüzdan ile bakır tabak ele geçirildi. Kol saatinin arka kapağından 2 altın sikke çıktı. Gerçekleştirilen bir diğer operasyon ise İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşti. İç hatlar terminalinde şüpheli davranışlar sergileyen bir kişiyi kontrol eden ekipler, ilk etapta bir olumsuzluk görmedi.

Şüpheliyi detaylı incelemeye alan polis, kol saatinin arka kapağına gizlenmiş Emevi dönemine ait olabileceği değerlendirilen 2 altın sikke buldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin mart ayı içerisinde düzenlemiş olduğu operasyonlarda toplamda 4 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Ele geçirilen tarihi eserler ise incelemelerin ardından ilgili kurumlara teslim edilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.