Sandıktan ‘Muhalefet’ çıktı: CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı şaşırttı

Sandıktan ‘Muhalefet’ çıktı: CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı şaşırttı

Türkiye, 31 Mart’ta sandık başına gitti ve yerel yönetim tercihini yaptı. İktidar, birçok belediyeyi kaybederken, muhalefet partileri resmen tarihi zafer elde etti. İşte ayrıntılar…

31 Mart Pazar günü (dün) Türkiye, tercihini yaptı. Milyonlarca vatandaş sandık başına gitti ve vatandaşlık görevini yerine getirdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçime katılım oranının yüzde 78.11 olduğunu duyururken, sandıktan kimsenin tahmin bile edemeyeceği sonuçlar çıktı.

Türkiye Seçim Haritasi 2024

CHP 35 ŞEHİR ALDI, AK PARTİ 24 ŞEHİRDE KALDI

CHP 35 şehri kazanırken, AK Parti ise 24 şehirde galip geldi. Diğer partiler arasında ise DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah 2, İYİ Parti ise 1 ilde öne çıktı.

chp ve ak parti

OY FARKI 1 MİLYON

En dikkat çekici detaylardan biri ise CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı oldu. Türkiye genelinde yüzde 37,74 oy oranıyla birinci olan CHP, 17 milyon 345 bin 876 oy alırken, AK Parti ise yüzde 35,49 oy oranıyla 16 milyon 313 bin 661 oy aldı. Bu durumda, CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı 1 milyonu aştı.

seçim sandık

YENİDEN REFAH SÜRPRİZİ

Seçimlere katılan diğer önemli bir parti ise Cumhur İttifakı'na dahil olmayan Yeniden Refah Partisi oldu. Yeniden Refah, 2 milyon 845 bin 553 oy alarak yüzde 6,19 oy oranıyla en çok oy alan üçüncü parti konumunda yer aldı. Yeniden Refah, aldığı oylarla 1 büyükşehir, 1 il ve 38 ilçe belediyesini aldı.

Fatih Erbakan

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.