Şanlıurfa’da Tiner Yüklü Minibüs Devrildi: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde meydana gelen kazada, tiner yüklü bir minibüs kontrolden çıkarak şarampole devrildi ve ardından alev aldı.
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde meydana gelen kazada, tiner yüklü bir minibüs kontrolden çıkarak şarampole devrildi ve ardından alev aldı. Kazada minibüs sürücüsü yaşamını yitirirken, 16 yaşındaki Eyüp Sabri D. ağır yaralandı.
Kaza, Şanlıurfa-Diyarbakır kara yolu üzerinde bulunan Kırbaşı Mahallesi yakınlarında gerçekleşti. Plakası ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen minibüs, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrildi. Araçtaki tinerin etkisiyle minibüs kısa sürede alev topuna döndü.
Kazayı fark eden çevredeki sürücüler, yangın söndürme tüpleriyle müdahale etmeye çalışırken durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında tiner yeniden alev aldı ve yangın geniş bir alana yayıldı. Bu sırada çevrede bulunan kişiler panikle olay yerinden uzaklaştı. Yangın anı ise vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.
Kazanın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Eyüp Sabri D.'nin tedavisi sürerken, yaşamını yitiren sürücünün kimliğini tespit etmek üzere çalışmalar devam ediyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.