Saraçoğlu’nda işler uzadı: Açılış 1 yıl gecikmeli şekilde yapılacak

Saraçoğlu’nda işler uzadı: Açılış 1 yıl gecikmeli şekilde yapılacak

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum tarafından 2023 yılında açılacağı duyurulan Saraçoğlu Mahallesi, 1 yıl gecikmeli bir şekilde açılışa hazırlanıyor. Bölgede restorasyon çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi.

Saraçoğlu Mahallesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum tarafından 2023 yılının nisan ayında açılacağı duyurulan projenin açılışı 1 gecikme ile yapılacak.

Güryapı Restorasyon Taahhüt ve Ticaret A.Ş tarafından gerçekleştirilen projede, ilk adımlar Murat Kurum’un Emlak Konut Genel Müdürü olduğu 2017 senesinde atıldı. Mimarlar Odası ve Şehir Planlamacıları Odası’nın açtığı karşı davalar sebebiyle restorasyon ve ihya çalışmaları ancak 2020 yılında başlayabildi. Yenilenen alan içerisinde 119 konut, 104 dükkan, 164 ofis ve iş yeriyle birlikte toplam 387 bağımsız bölüm ve 155 odalı otel ile 210'u tescilli 3 bini aşkın ağaç yer alıyor.

2.jpg

İHALESİ YAPILDI

Projede bulunan 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 dubleks ve 6+1 dubleks gibi farklı tiplerdeki 119 konut, Emlak Konut tarafından e-ihale usulüyle satışa sunuldu. Ağustos ayında yapılan ihale sonrasında 58 başvurudan 28'inin kesinleştiği aktarıldı.

3.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz günlerde alana ziyaret gerçekleştirdi. Saraçoğlu Mahallesi'nin Ankara'da insanların uğradığı canlı bir destinasyon merkezine döneceğini söyleyen Özhaseki, "Toplamda 1 milyar 260 milyon lira gibi bir para harcadık ama helali hoş olsun. Nihayetinde Ankara'nın bir tarihini ayağa kaldırmış olduk, bundan dolayı da mutluyuz. Hayırlı olsun Ankara'mıza" diye konuştu.

1.jpg

TARTIŞMALARA YOL AÇMIŞTI

Saraçoğlu Mahallesi 2012 yılında TBMM’de kabul edilen 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a dayanarak 8 Şubat 2013 tarihli Resmi Gazete kararı ile ‘afet riski bulunan alan’ ilan edildi. Atıl durumda olan bölgenin restore edilmesi gerektiği haberleri gündemde geniş yer buldu.

Restorasyon projesi daha tasarı halindeyken Bakanlık ve Mimarlar Odası sık sık karşı karşıya geldi. İlerleyen zamanlarda Şehir Plancıları Odası da sürece dahil oldu.

Lojman statüsün kaldırılmasıyla beraber 2013 yılı tamamlanmadan konutların yarısı sahiplerince boşaltıldı. 2015 yılına gelindiğinde mahalle çevredeki esnafın otopark olarak kullandığı hayalet bir yapıya dönüştü. Restorasyon çalışmaları 2020 senesinde başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.