Satılan her iki araçtan biri SUV: Sedanı tahtından etti

Satılan her iki araçtan biri SUV: Sedanı tahtından etti

SUV otomobillere rağbet artıyor. Türkiye'de satılan her iki otomobilden biri SUV oldu. Sedanı da tahtından eden SUV otomobiller, en çok tercih edilen gövde tipi olmaya devam etti.

Asfaltın yanı sıra farklı arazi koşullarında kullanılabilmesi nedeniyle SUV (Sport Utility Vehicle) otomobiller, son dönemin en çok tercih edilen modeli oldu. Geniş kabin ve bagaj hacmi nedeniyle kalabalık aileler tarafından da tercih edilen SUV araçlar, sedan otomobilleri tahtından etti.

YÜZDE 33 ARTIŞ

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nden (ODMD) derlediği verilere göre, otomobil satışları, 2024 Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,05 artarak 233 bin 389 oldu.

Türkiye otomobil pazarında ocak-mart döneminde en çok tercih edilen gövde tipi yüzde 51,7 pay ve 120 bin 699 satışla SUV gövde tipli otomobiller oldu. Böylece otomotiv pazarında satılan her iki araçtan biri SUV olarak kayıtlara geçti.

SUV'U SEDAN VE HATCHBACK TAKİP EDİYOR

SUV otomobilleri, yüzde 28,5 pay ve 66 bin 451 satış ile sedan ve yüzde 18,1 pay ve 42 bin 145 satışla da hatchback otomobiller takip etti.

Diğer satışlar ise "MPV, CDV, spor ve station wagon" gövde tiplerinden oluştu.

Ocak 2022'de sedandan zirveyi alan SUV otomobiller, giderek artan ilgi ve müşteri talebi doğrultusunda en çok tercih edilen gövde tipi olmaya devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum