Satışlar Emlak Piyasasına Yansımıyor

Satışlar Emlak Piyasasına Yansımıyor

Ankara’da Ağustos ayında yaşanan konut satış istatistiklerini TÜİK Ankara Bölge Müdürlüğü açıkladı. Ankara’da yaşanan konut satışını Habervaktim’e değerlendiren Ankara’nın ünlü emlakçılarından Salim Taşçı ise bu istatistiklerin yanıltıcı olduğunu ve emlak

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye İstatistik Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü Ankara’da Ağustos ayında yaşanan konut satış istatistiklerini açıkladı. Veriler de geçen yılın aynı ayına göre Ankara’da 13 bin 139 konut satışı gerçekleşerek satış oranı yüzde 11 oranında arttı. Ankara’da yaşanan konut satışını Habervaktim’e değerlendiren Ankara’nın ünlü emlakçılarından Salim Taşçı ise bu istatistiklerin yanıltıcı olduğunu ve emlak piyasasına yansımadığını söyledi.

İPOTEKLİ SATIŞLARIN PAYI YÜZDE 32

TÜİK Ankara Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre Ankara’da konut satışları 2015 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11 oranında artarak 13 bin 139 oldu. Ankara'da ipotekli konut satışları geçen yıla göre yüzde 0,9 oranında artış göstererek 4 bin 651 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 32 olarak gerçekleşti.

İSTATİSTİKLER YANILTICI

Ankara’da yaşanan konut satışını Habervaktim’e değerlendiren Ankara’nın ünlü emlakçılarından Salim Taşçı, “Bu yaşanan konut satışları maalesef emlak piyasasına yansımıyor. Birçoğu ipotekli satışlar, bunun nedeni de ticari kredilerinin faizinin fazla olması nedeniyle, kredi çekmek isteyenler konut satışı gösteriyor ve konut kredisi çekiyor. Bu istatistikler yanıltıcı şuanda Ankara’da 13 – 14 bin konut fazlası var” dedi.

KREDİ İÇİN KONUTLAR EL DEĞİŞTİRİYOR

Uzun zamandır konut satmakta zorlandıklarını belirten Salim Taşçı, “TÜİK ve Tapu Kadastro’nun vermiş olduğu veriler gerçeği yansıtmıyor. Özellikle tapuda ev satışı için uzun süre bekliyoruz, sistemde sıkıntı var. İpotekli evlerin satışının artmasında konut kredilerinin daha uygun faizlerle verilmesinin etkisi var. Uygun kredi çekebilmek için konutlar el değiştiriyor yani piyasada satış yaşanmıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.