Seçim öncesi AK Parti’de istifa şoku

Seçim öncesi AK Parti’de istifa şoku

AK Parti Mamak Kurucu İlçe Başkanı Avukat Ercan Kınacı, yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu.

AK Parti Mamak Kurucu İlçe Başkanı, AK Parti Mamak Belediyesi Meclis Üyesi ve Mamak Belediye eski Başkan Yardımcısı Avukat Ercan Kınacı, yaptığı açıklama ile partisindeki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kınacı, yaptığı bildiride “yapılan yanlışları düzeltme ve engelleme imkanı kalmamıştır” sözleriyle partisindeki görevinden istifa etti. Ercan Kınacı, açıkladığı bildiride şu ifadelere yer verdi:

“30 yılı aşan siyasi hayatıma Refah Partisi Mamak ilçe Teşkilatında başladım. İlerleyen süreçte önce Fazilet Partisi, 2001 yılından itibaren de Mamak Kurucu ilçe başkanı olarak siyasete Ak Parti'de devam ettim. 8 yıl boyunca sürdürdüğüm Mamak ilçe başkanlığı görevimle Mamak'a, farklı görevlerde de 22 yıl boyunca Ankara'ya gönülden hizmet verdim. Bu süreçte gecemizi gündüzümüze katarak hem Mamak hem de Ankaramız için mücadele verdik. Yılmadık, yorulmadık, ara vermedik. Menfî hiçbir işin içinde olmadık. İnandığımız yolda kendimizden, ailemizden, işimizden ödün verdik. Ancak Mamak sevdamız için çalışmaktan hiç geri durmadık. Kapımız her zaman açık oldu. Hemşerilerimizden aldığımız destekle Mamak ve Mamaklı için her zaman, her koşulda, elimizden ne geliyorsa fazlasını yapmaya gayret ettik.

Doğruya doğru, yanlışa yanlış dedik. Hiçbir zaman eğilip bükülmedik. Doğru neyse hep doğrunun mücadelesini verdik. Ancak görüyorum ki 2001 yılında inandığımız, doğru bildiğimiz değerler için, 22 yıl mücadele ettiğim Ak Parti'nin teşkilatlarında son dönemde yapılan yanlışları düzeltme ve engelleme imkanı kalmamıştır. Bu sebeplerle istifa etmeye karar vermiş bulunmaktayım. Siyasete başladığımda inandığım, uğruna bir ömür verdiğim millî, manevi, ahlaki değerler neyse bugün de çok şükür aynı noktadayım. Saygılarımla.”

mansur-yavas.jpg

Ercan Kınacı, 2015 yılında AK Parti’den Ankara milletvekili adayı ve 2023’te de milletvekili aday adayı olmuştu. Öte yandan istifasını sunan ve CHP'ye katılmaya karar veren Ercan Kınacı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Ercan Kınacı, 31 Mart yerel seçimlerde Mansur Yavaş'a destek vereceğini ve Mansur Yavaş ile birlikte yol yürüyeceğini kamuoyuna bildirdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.