Seçimden sonra ikinci el araç fiyatlarında artış olacak mı?

Seçimden sonra ikinci el araç fiyatlarında artış olacak mı?

Döviz kurlarındaki artışın yavaşlamasıyla ikinci el otomobiller yatırım aracı olmaya başladı. Seçim sonrası artışların da devam edeceğini belirten sektörün önde gelenleri, fiyatların piyasa gerçeklerinden uzak olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ikinci el araç fiyatlarında artış olması bekleniyor. Uzmanlar bu konuda uyarırken piyasa fiyatlarının gerçeği yansıtmadığını belirtiyor.

ikinci-el.jpg

SON BİR YILDA FİYATLAR YÜZDE 83 ARTTI

Ekonomi Gazetesi’nde yer alan haberde Cardata’nın verilerine göre, Türkiye’de en çok satan ikinci el araçların fiyatı Mayıs 2022-Mayıs 2023 arasında ortalama yüzde 83 artış oldu. 2022'nin Mayıs ayında ortalama ikinci el fiyatları 411 bin TL olurken, bu yılın aynı döneminde ise bu rakam 754 bin TL’ye yükseldi.

333.jpg

BAZI ARAÇLARDA ARTIŞ YÜZDE 110

C segmentinde ise fiyat artışı daha hızlı oldu. Son bir yılda C segmenti araçların fiyatları yüzde 89 arttı. Mayıs 2022’de ortalama 303 bin TL olan C segmenti ikinci el otomobil fiyatları, Mayıs 2023’te yıllık bazda ise 572 bin TL’ye yükseldi. Sıfır kilometre araçlarda SUV’ların payı sedan otomobilleri geçerken, ikinci el araç piyasasında en fazla sedan otomobillerin talep gördüğü dikkat çekti. Bazı C segmenti sedan otomobillerin fiyatında son bir yılda yüzde 110’un üstünde artış var.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.