Şehir Hastanesi’nde isyan: Hekimler ayağa kalktı!

Şehir Hastanesi’nde isyan: Hekimler ayağa kalktı!

Bayraklı Şehir Hastanesi’nde hekimler ayağa kalktı. İş bırakan hekimler isteklerini bir bir sıraladı.

Hekimler, İzmir’deki hastaneler arasında en az teşvik ücretinin alınmasından, yoğun çalışma koşullarından, personel eksikliğinden ve asistan doktorların gördüğü muameleden şikayetçi oldu. ‘Harekete Geçme Vaktidir!’ diyerek bir araya gelen hekimler adına Hekimbirliği Sendikası İzmir Şube Başkanı Bahar Sarı Narğis, basın açıklaması yaptı.

‘EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALALIM’

Narğis, hekimlerin ekonomik kriz ve yüksek enflasyondan dolayı geçinemediğini söyleyerek şunları söyledi:
“Son 2 ayda benzine gelen zam yüzde 70’i aşmışken, ev kiraları can yakarken, son yapılan zamlar enflasyon karşısında şimdiden erimiş gitmiş vaziyettedir. Kamudaki ücret dengesizliği had safhadadır. Dikey hiyerarşinin acilen restore edilmesi elzemdir!

Aksi takdirde; hekim bulmakta sıkıntılar yaşanacağı aşikardır! Bir de bu yetmiyormuş gibi İzmir'in en az teşvik alan hastaneleri arasında Şehir Hastanesi bulunmaktadır. Alelacele açılan, malzemeleri tutanaklar ile diğer hastanelerden temin edilen, personel açığı 1-2 aylık görevlendirmelerle doldurulmaya çalışılan bu hastanenin yükünü çeken biz hekimlerin sesini duyun artık. Olağanüstü performans ile çalıştığımız bu sistemde emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum