Selçuk Geçer'den şok tahmin: Dolar 80 liraya fırlayacak

Selçuk Geçer'den şok tahmin: Dolar 80 liraya fırlayacak

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer, 30 TL seviyesinde seyreden doların 80 TL'ye fırlayacağını iddia etti.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili son tahminini açıkladı. Dolar kurunda ani bir yükseliş yaşanacağı iddiasında bulunan Geçer, dolar ile ilgili şok bir tahminde bulundu.

Geçer, "Dolar kurunda 30,90 civarında bir seviye görülüyor ve Euro kuru da 32-33 civarında seyrediyor. Bu düz çizgi, büyük bir baskı olduğunu gösteriyor. Seçimlerin ardından dolar serbest bırakılacak ve fiyatı kendi doğal seyrine bırakılacak" dedi.

80 LİRAYA FIRLAYACAK

Türkiye'nin kısa vadeli borcunun rekor bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Geçer, "Şu an 226 milyar dolarlık bir ödeme yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Borcun finanse edilememesi durumuna dövizde baskının artabileceğini belirten Geçer, "30 TL seviyesinde tutmaya çalıştığımız dolar bir anda 60, 70 hatta 80 liraya kadar çıkabilir. Ancak, bu durumun bir çözümü varsa, piyasa buna hazır olur" şeklinde konuştu. Geçer, önümüzdeki 6 ay içinde doların 70 TL'ye kadar çıkabileceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum