Semiramis Pekkan kimdir? Semiramis Pekkan kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Semiramis Pekkan kimdir? Semiramis Pekkan kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Semiramis Pekkan son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. İnsanlar Semiramis Pekkan kimdir? Semiramis Pekkan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorularının yanıtlarını arıyor.

Ülke gündemi içerisinde konuşulan isimler arasında Semiramis Pekkan var. Semiramis Pekkan son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Semiramis Pekkan kimdir? Semiramis Pekkan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar:

SEMİRAMİS PEKKAN KİMDİR?

Semiramis Pekkan, 30 Eylül 1948 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra Çamlıca Kız Lisesi'nde eğitime başladı. Ancak buradaki eğitimini son sınıfta bıraktı. Semiramis Pekkan aynı zamanda ünlü pop yıldız Ajda Pekkan'ın kardeşidir. Çocukluğu babasının işi nedeniyle Gölcük´te geçen Semiramis Pekkan, 1964 yılında, ‘Kara Memed’ filmiyle, sinema sektöründe oyunculuğa başladı. 20 kadar filmde rol alan Semiramis Pekkan, sinemanın yanı sıra, o yıllardaki sevgilisi Haldun Dormen vasıtası ve tavsiyesiyle girdiği tiyatro oyunlarında da çeşitli roller sahneledi. 1965-1966 yıllarında, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda sergilenen "Bozuk Düzen ve Meydan Sahnesi'nde sahnelenen Brooklyn Köprüsü, Ninocka, On Küçük Zenci" gibi oyunlarda bulundu.

Semiramis Pekkan kimdir kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Semiramis Pekkan daha sonra ise 1968 senesinde müzik kariyerine giriş yaptı. İstanbul'un adı çok duyulan gece kulübü Playboy'da sahne aldı. Ercüment Karacan ile evlenince 1969 yazında sahnelere veda etti ve Londra'ya gitti. Müzik kariyeri boyunca pek çok 45’lik plak çıkardı. Hayatının belirli dönemini yurt dışında geçiren Semiramis Pekkan, hali hazırda yurt dışında yaşamaya devam ediyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.