Sevkiyat başladı: BAE’den Hazineye 10 milyar dolar geliyor
Türkiye ile BAE arasında gerçekleştirilen yaklaşık 51 milyar dolarlık yatırım anlaşması çerçevesinde ilk etapta 8-10 milyar dolarlık bir ödeme planlanıyor. Sıcak paranın en geç gelecek hafta içinde Hazineye ulaşması bekleniyor.
Türkiye Hazinesi 5 yıl vadeli dolar cinsi Sukuk ihracı yapmak amacıyla bankaları yetkilendirdi. Deprem yardımı kapsamında tahsis edilen 8-10 milyar doların, bu veya gelecek hafta içinde Hazineye ulaşması bekleniyor.

YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
BAE, özellikle ticaret, teknoloji, enerji, güvenlik ve gıda alanlarında Türkiye'yi önde gelen bir ortak olarak kabul ediyor.
BAE'nin ikinci aşamada ise yenilenebilir enerji şirketlerine yatırım yapmayı ve yenilenebilir enerji projeleri için finansal destek sağlamayı planladığı bildiriliyor.
Bu desteklerin yıl içinde uygulanması bekleniyor.

TEMMUZ’DA DUYURULMUŞTU
19 Temmuz’da İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,”Enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda mevcut iş birliğinin derinleştirilmesi kararlaştırılmıştır. Söz konusu alanlarda imzalanan anlaşmaların toplam tutarı 50,7 milyar dolardır" ifadelerine yer verilmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.