SGK 23 ilacı geri ödemeye aldı

SGK 23 ilacı geri ödemeye aldı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında, 23 farklı ilacı geri ödeme listesine aldığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Bakan Işıkhan, SGK’nın yeni düzenlemesiyle birlikte 6’sı yerli üretim toplamda 23 ilacın daha geri ödeme listesine girdiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Bununla birlikte 23 ilacın daha geri ödeme listesine alınmış oldu. Bu kapsamda 1 vitamin ilacı, 1 tiroid tedavisinde kullanılan ilaç, 4 kanser ilacı, 5 immunosüpresant, 5 antipsikotik ve 5 antianemik ilaç ödeme listesine alınmış oldu.

Bakan Işıkhan yaptığımda paylaşımda, “İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim” sözlerine yer verdi.

vedatisikhan.jpg

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı paylaşımın tam hali şu şekilde:

Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi kapsamında 6’sı yerli üretim olmak üzere 23 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. 5 antianemik ilaç, 5 antipsikotik ilaç, 5 immunosüpresant, 4 kanser ilacı, 2 solunum sistemi ilacı, 1 tiroid tedavisinde kullanılan ilaç, 1 vitamin ilacı. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.