SGK uzmanı duyurdu: Emekliye 15 bin TL!

SGK uzmanı duyurdu: Emekliye 15 bin TL!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan %49,25'lik zamdan sonra, milyonlarca emekli gözünü en düşük emekli maaşında iyileştirmeye çevirdi. Konuya ilişkin SGK uzmanından çarpıcı açıklama geldi.

Bazı emekliler, 12 bin TL seviyesinde seyyanen zam talebini sosyal medya hesaplarından dile getirirken son günlerde, seyyanen zam konusu yerine gündemde emekli ikramiyesi tartışmalarını tekrar gündemin odağına koydu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Vedat Işıkhan önderliğinde, emeklilere bayram ikramiyelerinde bir artış yapılacağına dair sinyallerde bulundu. Ankara'da emekli ikramiyeleri konusunda 3 farklı formül üzerinde tartışmalar yaşanırken 3 bin, 4 bin ve 5 bin TL gibi rakamlar ortaya atıldı.

SGK UZMANI AÇIKLADI

SGK Uzmanı Ali Tezel, bu formüller dışında farklı bir rakamı gündeme getirdi. Tezel'e göre, yerel seçimler öncesinde tüm emeklilere, mevcut maaşlarının üzerine 8 bin TL seyyanen zam yapılmalı ve ardından bayram ikramiyesi 15 bin TL'ye çıkarılmalı.

Tezel, bu öneriyi, "Bu kaçınılmaz bir durum. Tüm emeklilere bu zammın yapılması gerekiyor” sözleriyle aktardı. Öte yandan emekli ikramiye ödemelerinin Nisan ayında gerçekleştirilmesinin planlandığı da ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.