Şiddetin engelli vatandaşlara da sıçraması kaygı verici

Şiddetin engelli vatandaşlara da sıçraması kaygı verici

GÖR-BİR Genel Başkanı Mehmet Yüksel son günlerde artan şiddet olaylarına tepki göstererek şiddet olaylarının engelli vatandaşlara da sıçramasının kaygı verici olduğunu belirtti.

Şiddeti her zaman kınadıklarını belirten Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) Başkanı Mehmet Yüksel şiddet olaylarının engelli vatandaşlara da sıçramasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Yüksel sirayet eden şiddet olaylarına dur demenin vakti geldiğini belirterek toplumun bilinçlendirilmesinin önemli olduğuna değindi.
“Toplumun bilinçlendirilmesi gerekli”
GÖR-BİR Başkanı Mehmet Yüksel son günlerde artan şiddet olaylarının engelli vatandaşlara sıçramasına tepki göstererek yaşananların kaygı verici olduğunu dile getirdi. Yüksel yaşanan şiddet olaylarına dur demenin vakti geldiğini dile getirerek şiddet olaylarının engellenmesi için toplumun bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi. 

“Zihinsel bir dönüşüm olmalı”

Toplumda yaşanan şiddet olaylarını gerçekleştiren bazı şahısların eğitim seviyesine de dikkat çeken Yüksel, şiddet uygulayan şahısların arasında Üniversite mezunlarının da çıkmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Yüksel, “Son zamanlarda işitme engelli bir kardeşimize şiddet gösteren bazı şahısların eğitimli meslek sahibi olduğunu duyduk. Bir kez daha anladık ki eğitim seviyesinin bazı şahsılara bir katkısı olmadığını anlıyoruz. Bu yüzden toplumun bilinçlendirilmesinin önemine değiniyoruz. Ülkemizde engellilere karşı zihinsel bir dönüşümün olması gerekli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Zeytin Dalı Harekâtı’nı destekliyoruz

Şiddete karşı yürütülecek politikaların toplumun gözünde engellilerin konumunu değiştirecek seviyede olması gerektiğine değinen Yüksel, “Şiddet engelliler başta olmak üzere toplumun hangi kesimine uygulanırsa uygulansın hepsini kınıyoruz. Cezai yaptırımların ağırlaştırılmasını istiyoruz” dedi. Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekâtı’na da değinen Yüksel şu ifadeleri kullandı, “Suriye sınırında ve Suriye’de bu vatan ve millet için canlarını hiç çekinmeden feda eden Mehmetçiğimizin yanındayız. PKK/YPG/PYD-DEAŞ gibi terör örgütlerini sınırımızdan atmaya çalışan ordumuzun GÖR-BİR olarak sonuna kadar yanındayız. Rabbim askerlerimizin yardımcısı olsun. Zaferle vatanımıza geri dönmelerini nasip etsin” 

Hep birlikte mücadele etmeye hazırız

Zeytin Dalı Harekâtı’nda yaşamını yitiren Mehmetçiklere Allah’tan rahmet dileyen Yüksel, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Mehmetçiğimizi tüm kalbimizle, gönlümüzle ve yüreğimizle destekliyor her zaman yanlarında olduğumuzu hatırlatıyorum” dedi. Vatandaş olarak herkesin sorumlulukları olduğunu belirten Yüksel, vatan savunmasında da bir bütün olarak hep birlikte mücadele etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.