Sıfır araç alırken bile ekspere başvurulması gerektiği açıklandı

Sıfır araç alırken bile ekspere başvurulması gerektiği açıklandı

Oto ekspertiz Mehmet Dağcı, araçların transfer sırasında hasar görebildiğini belirterek, sıfır araç satın alırken de ekspere başvurulmasını tavsiye etti.

Ostim’de oto ekspertiz hizmeti veren Mehmet Dağcı, “Araçların bazı bölgeleri transfer işlemlerinde hasar görebiliyor” dedi. Bu yüzden sadece 2’nci el araç alırken değil sıfır araç satın alırken de araçların oto ekspertize götürülmesi tavsiyesinde bulundu.

basliksiz-1-005.jpg

“BURASI BİR NEVİ MUAYENEHANE”

Araçların oto ekspertizde muayene edilerek, bunun sonucu olarak bir rapor çıkarıldığını söyleyen Mehmet Dağcı, “Burası bir nevi muayenehane. Çünkü bizler burada aracı a’dan z’ye inceliyoruz ve alıcıya bir rapor sunuyoruz. Sunduğumuz raporda, aracın neresinde boya var, neresi daha öncesinden değişmiş, neresi kazalı, aracın çalışır durumunu etkileyen aksamında bir sıkıntı var mı bunlar yazıyor. Bizler markası modeli ne olursa olsun, her aracın oto ekspertize getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

ara-004.jpg

“EKSPERTİZDE USTA ÇOK ÖNEMLİDİR”

Bir oto ekspertiz servisinde en önemli etkenlerden birisinin araca bakan usta ve servis müdürü olduğu dile getiren Dağcı, “Ekspertizlerin aralarındaki en büyük fark çalıştırdıkları usta ve servis müdürüdür. Aracınızı herhangi bir oto ekspertize götürürken çalıştıkları ustanın, işinde profesyonel olduğuna dikkat edin. Bazı araçlarda boyasını ölçtüğümüz zaman yüksek çıkar. Kimi zaman bazı araçlarda, fabrika çıkışlı olarak böyledir. Bu tarz bir durumla karşılaştığımız zaman genellikle ya alıcının insiyatifine bırakırız ya da fabrikadan alabiliyorsa bir yazı isteriz. Daha sonrasında aracın fabrika çıkışlı halinin öyle olduğunu rapora işleriz” ifadelerini kullandı.

ara2-004.jpg

“EN ÖNEMLİ İLKE TARAFSIZLIKTIR”

Oto ekspertiz işinde en önemli ilkenin tarafsızlık ve vicdan olduğunun önemine değinen Dağcı, “Bizler her şeyden önce, tarafsızlığımızla ve vicdanımızla hareket etmek zorundayız. Bizler buraya gelen araçları tanımayız. Tanısak dahi rapora araçta ne kusur çıkarsa onu yazarız yazmak zorundayız. Alıcıya da satıcıya da doğru bilgi vermekle yükümlüyüz. Bu sektörde her sektörde olduğu gibi sahteciliğe başvuran çok oto ekspertiz servisi var bunlara dikkat edilmesi gerekiyor” diye belirtti.

ara3.jpg

“TSE BELGELİ YERLERİ TERCİH EDİN”

Araç alım satımlarında oto ekspertize gitmeden önce TSE Belgesi olan yerlere, araştırılıp gidilmesi gerektiğini belirten Dağcı, “Oto ekspertiz sektörü çok hızlı büyüyen bir sektör oldu. Bu nedenle de belgesiz dahi bu işi yapan merdiven altı işletmeler var. Araç alım satımları sonuçta bir ticarettir. Ekspertizin raporda yapacağı bilinçli veya bilinçsiz bir hata, aracın değerinin düşmesine satıcının zarara uğramasına neden olacaktır. Oto ekspertizde, diplomalı ustaların yanı sıra sanayide kendini yetiştirmiş ustalara da ihtiyaç duyuyoruz. Bazen bir ustamızın göremediğini diğer ustamız görebiliyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Sefa Üstüner/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.