Sıfır telefona talep azaldı: Vatandaş yenilenmiş olanlara yöneldi

Sıfır telefona talep azaldı: Vatandaş yenilenmiş olanlara yöneldi

Sıfır cep telefonlarına üst üste gelen zamların ardından fiyatlar cep yakmaya başladı. Zamlar vatandaşın tercihini de değiştirdi. Sıfır yerine yenilenmiş telefonları tercih etmeye başlayan vatandaşlar, satışları dört kat artırdı.

Türkiye'de artan enflasyon ve döviz kuru, sıfır telefon fiyatlarını da etkiledi. Peş peşe gelen zamların ardından giriş seviyesi telefon fiyatları ortalama 10 bin TL'ye yükseldi. Vatandaşların en çok tercih ettiği amiral gemisi telefonların fiyatları ise 100 bin TL'ye kadar dayandı. Telefon almak isteyen ancak bütçesini zorlamak istemeyen vatandaşlar, sıfır yerine yenilenmiş cep telefonlarına yöneldi.

YENİLENMİŞ TELEFONA RAĞBET ARTTI

İkinci el telefon satışı yaşan EasyCep'in Genel Müdürü Mehmet Akif Özdemir, yenilenmiş telefonlara yönelik rağbet hakkında konuştu. 2023 yılında yenilenmiş cep telefonu satışının dört kat arttığını söyleyen Özdemir, 200 bin adet satış yaptıklarını söyledi. Özdemir, “Geçtiğimiz yıl telefonlara bir yılda 3-4 defa zam geldi. Bu da sıfır yenilenebilir cep telefonlarına ilgiyi artırdı. Çünkü yenilenebilir telefonlar hem yüzde 30 daha ucuz ve daha güvenilir. Daha çok 10 bin lira ile 20 bin lira arasında telefonlar satılıyor. Ortalama fiyat 14 bin lira olurken, en fazla iPhone 11 modeli satıldı” dedi.

EN ÇOK ÖĞRENCİLER ALIYOR

Özdemir, yenilenmiş telefonları en çok öğrencilerin ve gençlerin tercih ettiğini söyledi. Son dönemde KOBİ'lerin de yenilenmiş telefona yöneldiğini belirten Özdemir, talebin arttığını açıkladı. Özdemir, 2024 hedefini 340 bin adet olarak açıkladı.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Özdemir, yenilenmiş telefonlara olan talebin artmasına paralel olarak yenileme merkezimizin kapasitesini ve istihdam artışına gittiklerini söyledi. Kullanılmış telefon pazarında yenilenmiş telefonların payının yüzde 5’lere ulaştığına dikkat çeken Özdemir, 2026 yılına kadar bu oranın yüzde 30’a ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum