Sigara tiryakileri dikkat! Her gün bir paketin sonu KOAH

Sigara tiryakileri dikkat! Her gün bir paketin sonu KOAH

KOAH hastası her 10 kişiden sadece birinin doktora başvurduğuna dikkat çeken uzmanlar, 20 sene boyunca günde 1 paket sigara içen kişinin KOAH’a yakalanma riskinin fazla olduğunu açıkladı.

Sigaranın en büyük geri dönüşlerinden biri olan KOAH hastalığı görülme oranı ülkemizde gittikçe artıyor. Uzmanlar KOAH hastalarının çok azının doktora başvurduğunu ve 20 sene boyunca her gün 1 paket sigara içen kişinin KOAH’a yakalanma oranının yüksek olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Füsun Öner Eyüboğlu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KORKUTAN İSTATİSTİK

Prof. Dr. Füsun Öner Eyüboğlu, Türkiye’de KOAH’a yakalanan 6 milyon kişinin sadece 400-600 bininin hastalık tanısına sahip olduğu aktardı. Eyüboğlu aynı zamanda korkunç bir istatistik daha verdi. Eyüboğlu’nun verdiği bilgiye göre Türkiye’de solunum sistemi hastalıkları en sık görülen üçüncü ölüm nedeni ve KOAH bu ölümlerin yüzde 61,5’ini kapsıyor.

basliksiz-1.jpg

KRONİK TOZA MARUZ KALMA

Eyüboğlu KOAH belirtileri ile ilgili ise 50’li yaşlarda daha fazla netleştiğini ve bu netleşmenin sebebinin uzun yıllar kronik toza maruz kalma yüzünden olduğunu söyledi. Eyüboğlu, KOAH hastalığının 40 yaş üstü insanlarda görülme sıklığının ise yüzde 40 olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.