Sigarayı bırakma sürecinde buna dikkat! Kalp krizi riski taşıyor

Sigarayı bırakma sürecinde buna dikkat! Kalp krizi riski taşıyor

Son zamanlarda artan sigara tüketiminin ardından insanlar sağlığa zararı ve artan fiyatlarla birlikte bırakma kararı aldı. Sigara bırakmak isteyen insanların en sık kullandığı nikotin bandı hakkında ise uzmanlar ciddi uyarılarda bulunuyor.

Sigara tüketimini en aza indirgemeye hatta bırakmaya çalışan insanların sık kullandığı nikotin bandı hakkında uzmanlar ciddi uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar yapılan bazı yanlış hareket sonucunda kalp krizi geçirileceği konusunda açıklamalar yapıyor.

basliksiz-1-001.jpg

RİSK DOLU UYARILAR

Türkiye’de insanlar sigarayı bırakmak için çaba sarf ediyor. Son zamanlarda insanlar sigara bırakma konusunda ciddi işlemler uyguluyor. Bunlardan birisi de nikotin bandı. Uzmanlar nikotin bantları hakkında önemli uyarılarda bulunuyor.

basliksiz-1.jpg

KALP DAMAR HASTALIĞI OLANLAR DİKKAT

Uzmanlara göre nikotin bantlarının nereye yapıştırıldığı oldukça önemli bir konu. Örneğin kalp damar hastalığı bulunan insanların nikotin bandını kalp üzerine yapıştırması kalp krizi riskine yol açabiliyor. Uzmanlar ise bu hastalığa sahip olsa da olmasa da kişinin nikotin bandını kesinlikle sol göğüs üzerine yapıştırılmaması gerektiğini söylüyor.

basliksiz-1-002.jpg

BU BÖLGELERE YAPIŞTIRILMALI

Sigarayı bırakmak isteyen kişilere önerilerde bulunan uzmanlar nikotin bandını genellikle tüysüz bir bölgeye, sağ omuza yapıştırılmasını öneriyor. Hatta uzmanlar nikotin bantlarını günübirlik bölge değiştirilerek kullanılmasına, sağ, sol omuz, kalça gibi bölgelere yapıştırılması öneriliyor.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.