Sigarayla mücadelede büyük adım: O ülkede ithalatı yasaklanıyor

Sigarayla mücadelede büyük adım: O ülkede ithalatı yasaklanıyor

Son yıllarda bağımlılık oranı artan sigara kullanımının azaltılması adına birçok seçenek ortaya çıkarılmıştı. O ülkede sigara kullanımının bırakılması için büyük bir adım atıldı.

İnsanların son yıllarda ellerinden düşürmediği sigara ile ilgili o ülkeden yeni bir yöntem ortaya atıldı. Nikotin bağımlılığının arttığı şu yıllarda insan sağlığını önemseyen nitelikte kararlar alınmaya devam ediyor. O ülkede nikotin bağımlılığıyla mücadelede yeni bir adım attı.

BAĞIMLILIĞA KARŞI BÜYÜK ADIM

Avustralya verdiği kararla tek kullanımlık elektronik sigaraların ülkeye girişini yasaklıyor. Alınan kararla birlikte 1 Ocak tarihinden itibaren elektronik sigaralar ülkeye alınmayacak. Nikotin bağımlılarının bu karara tepkisi merak edilirken, Avustralya verdiği bu kararla sigara bağımlılığı adına büyük bir adım atmış oldu.

basliksiz-1.jpg

REKLAMLARINA BİLE İZİN YOK

Avustralya tek bu kuralla da kalmadı. Verilen elektronik sigaraların ithalatının kesilmesinin yanı sıra reklamlarının ve üretiminin de yaptırılmayacağının altı çizildi. Avustralya verdiği bu kararlarla birlikte keyfi sigara kullanımının önüne geçmek istiyor. Avustralyalı yetkililer elektronik sigaraların sigara bırakma yöntemi olarak ortaya çıktığını ve bırakmanın aksine nikotine bağımlı yeni bir kuşağın ortaya çıktığını söylüyor.

ZATEN REÇETE İLE ALINIYORDU

Avustralya sigara konusunda hassasiyetini uzun zamandır sergiliyor. 2021’de verdiği karar sonucunda insanlar elektronik sigarayı reçete ile alabiliyordu. Bu yapılan önlemlerin ardından bile bağımlılık düzeyinin ciddi miktarda arttığı açıklandı. Bu artışın ardından Avustralya elektronik sigaraların ülkeye girişini yasakladı.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.