Sıhhiye Köprüsü’nde bakım çalışması: Hem yenileniyor hem de küfler gideriliyor

Sıhhiye Köprüsü’nde bakım çalışması: Hem yenileniyor hem de küfler gideriliyor

Büyükşehir Belediyesi Sıhhiye Köprüsü’nde bakım ve onarım çalışması başlattı. Başkentin ulaşımında en işlek arterlerden olan köprünün kolonlarının yenilenmesinin yanı sıra belli noktalarda oluşan çürük ve küfler gideriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Sıhhiye Köprüsü’nde bakım ve onarım çalışması başlattı. Başkentin ulaşımında en işlek arterlerden olan köprünün kolonlarının yenilenmesinin yanı sıra belli noktalarda oluşan çürük ve küfler gideriliyor.

Başkentte her şiddetli yağış sonrası durakta bekleyen vatandaşların üzerine akan kirli sular, küf kokusu ve dükkanını su basan esnafa yaşattığı mağduriyetlerle bilinen Sıhhiye Köprüsü için ABB ekipleri harekete geçti. Bakım ve onarım çalışmaları yürütülen köprünün kolonları yenilenmesinin yanı sıra tavan ve belli başlı noktalardaki çürüme ve küfler ortadan kaldırılmaya başlandı. Konu hakkında bilgi veren ABB yetkilileri çalışmaların esnaf mağduriyet yaşatmayacak ve ulaşımı aksatmayacak şekilde çalışmaların en az 2 hafta daha süreceğini söyledi.

sihhiye1.jpg

KÜF KOKULARI GİDİYOR

Ankara’da vatandaşların ulaşımında önemli bir görev üstlenen Sıhhiye Köprüsü yanında bulunan Başkentray hattı ile birlikte altında ve üstünde bulunan EGO, dolmuş ve taksi duraklarıyla Ankara’nın merkezinden hemen hemen tüm ilçelere ulaşımı sağlıyor. Yıllar içinde köprünün altyapısında oluşan hasarlardan dolayı şiddetli yağmurlarda kirli sular köprü altından geçen vatandaşlar ve araçların üzerine akmasının yanı sıra hem demiryolu hem de karayolu kısmında akan kirli su ile birlikte küf kokusu duyuluyordu. Aynı zamanda esnafın da mağduriyet yaşadığı yağışlarda; kirli suyun dükkanlara da sızdığı biliniyordu. Sıhhiye Köprüsü için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri köprü kolonlarına yerleştirilen beton bloklarla hem yenileme çalışması yürütüyor hem de estetik bir görünüm kazandırıyor. Aynı anda köprü tavanı ve bazı noktalarda yürütülen çalışmalarla da küf ve çürümelerin giderildiği görüldü.

sihhiye3.jpg

2 HAFTA DAHA SÜRECEK

Konu hakkında bilgi veren ABB yetkilileri, Sıhhiye Köprüsü’nde yürütülen çalışmaların hem esnafa hem de vatandaşa mağduriyet yaşatmayacak şekilde en az 2 hafta daha süreceğini söyledi. Alınan bilgilere göre konumu ve ulaşımdaki önemi dolayısıyla Sıhhiye Köprüsü’nde detaylı sürecek çalışmaların yapılamadığı öğrenilirken; böyle bir çalışma durumunda köprünün tamamen trafiğe kapatılması gerektiği belirtildi.

sihhiye5.jpg

KÖKLÜ GEÇMİŞİYLE SIHHİYE

Sıhhiye Köprüsü’nün bulunduğu Sıhhiye’nin geçmişinde 20. yüzyıl başlarından beri var olan demiryolu hattı ve demiryolu hattının altından geçen İncesu Deresi’nin olduğu biliniyor. Sıhhiye Köprüsü günümüzde demiryolu hattının yanına eklenerek Ankara’nın en işlek bulvarlarından olan Celal Bayar Bulvarı ve İncesu Deresi kurutularak başkente kazandırılan Atatürk Bulvarı ile Kızılay ve Ulus arasında sınır görevi görüyor. Başkentin ulaşımda kilit noktalarından biri konumunda bulunan Sıhhiye Köprüsü’nde; EGO, dolmuş, taksi ve metro duraklarının yanı sıra, Yenişehir Tren İstasyonu ile Ankara’nın hemen hemen tüm mahalle, semt hatta ilçelerine ulaşım sağlanıyor. Bununla birlikte 1997 yılında eklenen U dönüşü kavşağıyla günümüzdeki haline gelen Sıhhiye’de; Hitit Güneş Kursu Anıtı ile birlikte Sıhhiye Köprüsü semtin simgelerinden biri oluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.